Massiva ilskan mot Man United efter förnedringen – klubbikonen helt tokig: "En arrogant skitstövel"

Massiva ilskan mot Man United efter förnedringen – klubbikonen helt tokig: ”En arrogant skitstövel”

Manchester United blev förnedrade av Manchester City.
Nu rasar klubbikonen Roy Keane rejäl mot sin gamla klubb.
– Det är respektlöst – och det kommer bara bli smutsigare, säger förre lagkaptenen i Sky Sports.

Det blev ingen rolig helg för Manchester United som blev totalt utspelade av ärkerivalen Manchester City på söndagen. Målen haglade in och redan i halvtid började bortafansen att lämna Etihad Stadium när det stod hela 4-0 på resultattavlan.

United krossat

Även om siffrorna snyggades till med sena Unitedmål till 6-3 så var utskåpning rejäl. Erling Haaland och Phil Foden hade stor show med var sitt hattrick i överkörningen och efter slutsignalen får hela Manchester United utstå massiv kritik.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Manchester United, Premier League
Manchester United’s goalkeeper David de Gea grimaces after Manchester City’s Phil Foden scored his side’s sixth goal and his personal hat trick during the English Premier League soccer match between Manchester City and Manchester United at Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, Oct. 2, 2022. (AP Photo/Rui Vieira) XRV144

En av de stora snackisarna efter Manchesterderbyt var att megastjärnan Cristiano Ronaldo aldrig fick lämna bänken. Trots att United genomförde sina samtliga fem byten så blev portugisen kvar på bänken till mångas stora besvikelse.

LÄS MER: Maradona pekade en gång ut tidernas bästa svensk – du kan aldrig gissa vem han valde: ”Jag blev chockad”

Bänkad Ronaldo

Unitedtränaren Erik ten Hag förklarade sitt beslut att välja Anthony Martial, som gjorde två mål, före Ronaldo så här:
– Jag bytte inte in honom av respekt för Cristiano och hans stora karriär, motiverade holländaren i intervju efteråt.
– Å andra sidan tog jag tillfället i akt att byta in Martial som behövde minuterna. Men det var inte hela anledningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Manchester City, Premier League
220831 Erling Braut Haaland of Manchester City celebrates during the Premier League match between Manchester City and Nottingham Forest on August 31 2022 in Manchester. Foto: MB Media / BILDBYRÅN / COP 243

I Sky Sports studio fanns klubbikonen Roy Keane och han blev alldeles tokig över beslutet att bänka målmaskinen Ronaldo hela matchen mot City.
– Jag tycker att Man United är respektlösa mot Ronaldo. Jag tycker att han borde ha släppts iväg innan fönstret stängde. Okej, du är tränaren, du behöver alternativ men du behåller inte Ronaldo för att han ska sitta på bänken. Han är en av de bästa spelarna någonsin, säger förre lagkaptenen i Sky Sports.
– Han kom inte tillbaka till United för att sitta på bänken. Han gjorde flest mål för laget förra säsongen. Det är resten av lagets fel att de förlorar, inte Ronaldos. Jag bryr mig inte om att de andra inte jobbade hem. De har en 20-25-målgörare som sitter på bänken. Vem ska göra mål? De ligger under med 4–0 i halvtid utan honom.

LÄS MER: Sanningen bakom Zlatans mystiska tatueringar som chockade en hel värld – och sedan försvann spårlöst

”En skitstövel”

Keane gick igång rejält i sin kritik och tror att det bara kommer att bli värre för Ronaldo i Manchester United. Då ten Hag inte verkar särskilt intresserad av att spela med 37-åringen.
– Han har spelat honom i en eller två europeiska matcher. Det kommer bara att bli smutsigare ju längre säsongen går. Om han sitter på bänken för United vecka in, vecka ut kommer det bara att bli smutsigare. Jag tycker inte att United har visat något annat än respektlöshet mot Ronaldo. De borde ha släppt honom när tillfället kom. Han hade alternativ, det vet jag. Men att behålla Ronaldo för att sitta på bänken tycker jag är löjligt för en spelare av hans kaliber, säger en rasande klubbikon i Sky Sports.

På Twitter hade även kontroversielle tv-profilen Piers Morgan ett och annat att säga om situationen mellan Ronaldo och ten Hag.
”Tänk dig att du bänkar Cristiano i Uniteds största match för säsongen och sedan använder fem andra avbytare när laget blir nedkörda i botten. Och sedan påstår du att du inte använde honom ”av respekt för honom”. Ten Hag är en arrogant skitstövel och sättet han använder Ronaldo är skamligt”, skriver britten i ett utspel.

Tycker du att Cristiano Ronaldo ska få spela i Manchester United? Dela artikeln och säg din åsikt!