Sanningen bakom Zlatans mystiska tatueringar som chockade en hel värld – och sedan försvann spårlöst

Alla som har sett Zlatan Ibrahimovic vet att han älskar tatueringar.
Men det här är historien om när hans tatueringar helt plötsligt försvann.
– När jag tog av mig tröjan så frågade alla om mina tatueringar, berättar ”Ibra”.

För alla som har följt Zlatan Ibrahimovic genom åren så är man van vid att han skapar stora rubriker med allt vad han gör. Både på planen och vid sidan av den, vare sig det är fotbollsrelaterat eller inte.

Zlatans show

Ett av svenskens absolut mest uppmärksammade upptåg kom 2015 när han fick en hel värld att tappa hakan. När PSG spelade mot Caen dröjde det bara två minuter innan ”Ibra” stal showen fullständigt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
200715 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan after the Serie A match between AC Milan and Parma on July 15, 2020 in Milano. Foto: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Zlatan gjorde mål mot Caen och firade med att dra av sig tröjan och visa upp hela sin bringa. Självklart fick PSG-anfallaren gult kort och blev även avstängd i kommande ligamatch men det brydde han sig inte om, för det här handlade om något helt annat fotboll.

LÄS MER: Förre lagkamratens udda minne från när han delade rum med Zlatan: ”En natt vaknade han och skrek…”

Tatueringarna

Ibrahimovic sträckte ut sina armar i luften och visade sin överkropp som var helt övertäckt av tatueringar. Han vände sig om så att hela Parc des Princes skulle få skåda de nya tatueringarna som tagit över hans torso.

Artikeln fortsätter efter videon.

Sedan dröjde det några veckor innan en bild på Zlatan från stranden blev rejält omtalad. För då var alla tatueringar helt plötsligt borta från överkroppen och många blev rejält förvirrade.

LÄS MER: Maradonas okända råd till en ung Zlatan Ibrahimovic – som kan ha förändrat precis allt: ”Det sa jag till honom”

Viktigt budskap

Men det fanns en tydlig förklaring. För Zlatan Ibrahimovic hade ett viktigt budskap till hela världen med sina tatueringar som sedan försvann.
– När jag tog av mig tröjan mot Caen så ville alla veta om mina nya tatueringar. Jag hade tillfälliga tatueringar på min kropp som enkelt kunde tas bort, det var namnen på riktiga människor som lider av hungersnöd i världen, har han berättat i en intervju.
– Även om tatueringarna har försvunnit så är människorna fortfarande kvar. Jag hoppas att folk kan se dem genom att se mig.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
211023 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates scoring during the Serie A football match between Bologna and Milan on October 23, 2021 in Bologna. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN / Cop 290

Zlatans tatueringar var del av en kampanj tillsammans med FN:s initiativ Världslivsmedelsprogrammet (WFP), för att kämpa mot svält i världen.
– Var jag än går så känner folk igen mig, de säger mitt namn och hälsar på mig. Men det finns namn som ingen säger, om jag kunde hade jag skrivit varenda namn på min kropp. 805 miljoner människor lider av hunger i världen i dag. Så varje gång du hör mitt namn, ska du tänka på deras namn. Varenda gång du ser mig, så kommer du se dem, sa Zlatan om reklamkampanjen.

LÄS MER: När Zlatan tog ut sina tio bästa lagkamrater någonsin – och gav sig själv det allra mest klockrena smeknamnet

Ren klass

En oerhört fin gest av Zlatan och ett tydligt bevis på hans stora medmänsklighet. Ren klass av svenske anfallaren, som ofta under karriären blivit anklagad för att vara självisk och bara tänka på sig själv.
”Den 14 februari 2015 spelade PSG mot Caen på Parc des Princes, för de flesta spelare var det här bara en vanlig dag på jobbet men för Zlatan Ibrahimovic var det hans viktigaste match i karriären”, skrev WFP i ett pressmeddelande.
”Under tröjan hade han 50 namn tatuerade. Namn på människor som han aldrig hade träffat, men ändå ville ha nära sig. Namn på några av de 805 miljoner människor som lider av hunger varje dag”.

De tatueringarna försvann från Zlatans kropp men budskapet kommer alltid att leva vidare. Att en sådan storstjärna som Ibrahimovic uppmärksammar den här viktiga kampen betyder så klart oerhört mycket för alla som lider.

Sedan den dagen har Zlatan Ibrahimovic fyllt på med nya tatueringar på överkroppen och den allra mest iögonfallande är det enorma lejonet som pryder hans ryggtavla, se nedanför.

Vad tycker du om det här? Dela artikeln och säg din åsikt!