När Zlatan tog ut sina tio bästa lagkamrater någonsin – och gav sig själv det allra mest klockrena smeknamnet

Zlatan Ibrahimovic har spelat med många bra spelare.
Men frågan är om han inte hyser störst respekt mot sig själv.
När han tog ut sin absoluta drömelva gav han sig åtminstone ett något kaxigt smeknamn.

I Europa har han spelat i Ajax, Juventus, Inter, Milan, PSG och Manchester United. Zlatan Ibrahimovic har inte bara representerat några av världens största klubbar, utan även spelat med några av världens genom tidernas bästa fotbollsspelare.

Makalösa drömelvan

Ibrahimovic brukar också räknas in i kategorien som en av de bästa renodlade anfallarna genom tiderna, och det är lätt att förstå när man ser till hans snudd på omänskliga målskörd genom alla åren. Ibrahimovic har vunnit mängder med titlar, och har alltid varit en av fotbollsvärldens mest omtyckta.

Foto: Youtube

Svensken har under alla åren inom världsfotbollen hunnit med att spela med ikoner som Lionel Messi, Gianluigi Buffon, Ronaldinho och Fabio Cannavaro. Det var därför rejält spännande när han för några år sedan, då han fortfarande spelade i PSG, fick ta ut sin alldeles egna drömelva har spelare han någon gång under karriären spelat med.

Klockrena smeknamnet

Detta var alltså innan tiden i Manchester United och LA Galaxy, men det är ändå tveksamt om någon i de lagen hade letat sig in i den makalösa elvan. Men det var inte bara elvan i sig som var underhållningen. Till varje spelare gav Ibrahimovic ett smeknamn som passade spelaren i fråga. Gianluigi Buffon, som var målvakt, fick exempelvis smeknamnet ”Muren”. Och Lionel Messi fick, enligt Zlatan, heta ”Geniet”.

Foto: Youtube

Men Ibrahimovic passade självklart även på att sätta sig själv som anfallare i drömelvan, och även han fick ett smeknamn av Zlatan själv. Och det kunde inte ha funnits något mer typiskt Zlatan-svar. Han sa nämligen om sig själv, kort och gott, ”Gud”.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics stora mål efter operationen – här är matchen stjärnan drömmer om att spela för Milan