Lagkamratens klockrena hälsning till Erling Haaland – fräcka orden på bollen efter United-slakten avslöjade

Erling Haaland och Hans Manchester City krossade Manchester United.
Efteråt tog norrmannen med sig matchbollen hem.
Då fick han sett ett alldeles klockrent meddelande från en lagkamrat.

Erling Haaland håller på att slå alla möjliga rekord i Premier League och sedan flytten till Manchester City i somras är han fotbollsvärldens absolut hetaste spelare. Redan innan derbyt mot Manchester United var han klassad som världens främsta målgörare, och efter matchen är det inte ens en diskussion längre.

Klockrena hälsningen

Haaland gjorde hattrick och dessutom två assist när City krossade lokalrivalen med 6-3, och hyllningarna efteråt visste inga gränser. Haaland är överlägsen skytteligaledare i Premier League. Han är med total överlägsenhet den snabbaste att göra tre hattrick i ligan, och han är nu, med bara åtta spelade matcher av säsongen, sex mål ifrån siffran som räckte för att vinna skytteligan förra året. Livet leker, och efter söndagens derbyvinst plockade Haaland, som traditionen lyder, med sig en matchboll hem.

220831 Erling Braut Haaland of Manchester City celebrates during the Premier League match between Manchester City and Nottingham Forest on August 31 2022 in Manchester. Foto: MB Media / BILDBYRÅN

Spelare brukar ta med matchbollen efter ett gjort hattrick, och det hör dessutom till vanligheten att lagkamrater signerar bollen innan den följer med hem. Det var precis vad som hände nu, och då passade dessutom Aymeric Laporte, mittback i City, på att skicka en liten skämtsam passning. Enligt NRK så stod det på meddelandet:

”Jag har signerat fler av dina hattrick-bollar än vad jag har skrivit kontrakt”.

LÄS MER: Han utmanar världens tyngsta idrottare genom tiderna – men ångrar sig direkt när bjässen vänder sig om

Lär slå alla tiders rekord

Efteråt lade Erling Haaland upp en bild på Instagram där han satt med matchbollen, tillsammans med Phil Foden, som även han gjorde hattrick i matchen. Då passade Aymeric Laporte ännu en gång på att skoja till det.

”Detta kommer att kosta mycket pengar i fotbollar”, skriver han på Twitter.

Foto: Instagram

Den franska tidningen L’Equipe har sedan 1988 bara delat ut en tia i betyg till 13 spelare. I söndags blev Haaland den 14:e spelaren, och det lär nog inte dröja länge innan han blir den andra – efter Lionel Messi – att få två tior i betyg under karriären. Haaland lär dessutom med råge slå rekordet med 30 mål under en debutsäsong, och det krävs totalt 34 mål för att slå alla tiders rekord under en och samma PL-säsong.

LÄS MER: Blåvittprofilens enorma raseri efter kaosderbyt – slaktar domaren fullständigt: ”Ruskigt obehaglig”