Blåvittprofilens enorma raseri efter kaosderbyt – slaktar domaren fullständigt: ”Ruskigt obehaglig”

Derbyt ”El Västico” rörde upp en hel del känslor på måndagskvällen.
Nu ger sig även Blåvittprofilen Lasse Vibe in i diskussionen med rejäl tändvätska.
”Den här domaren är otrevlig och ruskigt obehaglig på och utanför plan, dundrar dansken på Twitter.

Västkustderbyt mellan rivalerna Elfsborg och IFK Göteborg brukar alltid smälla högt och bjuda på en hel del starka känslor. Precis så var fallet när ”El Västico” avgjordes på måndagskvällen.

Berg utvisad

Det hettade till rejält med 20 minuter kvar av derbyt och Blåvitts stjärnanfallare Marcus Berg fick lämna matchen utvisad efter sitt andra gula kort. Domaren Kristoffer Karlsson valde att visa ut Berg efter snack och det blev rejält upprört både på planen och på läktarna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

IFK Göteborg, Allsvenskan
221003 IFK Göteborgs Marcus Berg reagerar mot Domare Kristoffer Karlsson efter att han tilldelats ett rött kort under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Elfsborg den 3 oktober 2022 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0351

En som var riktigt besviken på domslutet var IFK Göteborg-tränaren Mikael Stahre.
– Det är ett derby. Matchen står för en stor energinivå. Då måste det finnas utrymme. Sedan hör jag inte vad som sägs. Marcus försäkrar att han påtalar att domslut har blivit fel. Det är inget av grövre karaktär, säger Blåvittränaren till Discovery+ efter matchen.
– Det är en dialog eller en diskussion. En tydlighet från Marcus sida att han är besviken på domarens insats. Han påkallar domarens uppmärksamhet och säger vad han tycker om respektive situation. Alla vet att Marcus är en högst professionell spelare. Så jävla allvarligt ser det inte ut att vara.

LÄS MER: VM 94-ikonen bryter nu tystnaden – öppnar upp om att ersätta Janne Andersson: ”De har ju varit på mig”

Vibes tokilska

Men den som var allra argast var något oväntat en före detta IFK Göteborg-spelare i dansken Lasse Vibe. Anfallaren, som spelade för Blåvitt under två olika vändor, går stenhårt i sin kritik mot domaren Karlsson.
”Älskar domare och uppskattar deras jobb. Har alltid försökt stödja dom i media. Jag har kanske någon sällan gång med hög puls sagt något illa om någon domare offentligt men tror knappt det(?). Den här domaren är… Helt otrolig. Otrevlig och ruskigt obehaglig på och utanför plan”, skriver 35-åringen på Twitter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kristoffer Karlsson, Allsvenskan
220703 Domare Kristoffer Karlsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Norrköping och Sirius den 3 juli 2022 i Norrköping. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / COP 210 / KJ0073

IFK Göteborg förlorade derbyt mot Elfsborg med 3-1 och inkasserade därmed sin tredje raka förlust. Det innebär även att Elfsborg passerar just Blåvitt i tabellen på bättre målskillnad.

Vad tycker du om domarinsatsen i derbyt? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: När Thomas Ravelli fick historiens mäktigaste hyllning av nyblivna mångmiljonärerna: ”Nu är vi i rumpan…”

Hela inlägget: