När Thomas Ravelli fick historiens mäktigaste hyllning av nyblivna mångmiljonärerna: "Nu är vi i rumpan..."

När Thomas Ravelli fick historiens mäktigaste hyllning av nyblivna mångmiljonärerna: ”Nu är vi i rumpan…”

Han är en av svensk fotbolls riktigt stora namn.
Därför är det så oerhört välförtjänt att Thomas Ravelli får det här mäktiga hyllningsmonumentet.
Av ett par nyblivna mångmiljonärer som fullkomligen älskar målvaktslegendaren.

Redan 1978 inledde Thomas Ravelli sin målvaktskarriär och legendaren hann med att göra så oerhört mycket för svensk fotboll under sina 20 år som proffs. Låt oss ge er en snabb återblick till smålänningens otroliga fotbollsliv.

Åtta SM-guld

Genombrottet kom hos Östers IF där Ravelli gjorde hela 219 allsvenska matcher under en tioårsperiod. Där blev det dubbla SM-guld, debut i A-landslaget och även Guldbollen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Thomas Ravelli, Lotto
Lotto-reklam. FOTO: Youtube.

Därefter gick flytten till storklubben IFK Göteborg och där skulle han komma att bli en ikon genom att vakta målet i hela 416 matcher. Ravelli vann så mycket som 6 SM-guld och spelade Champions League under flera säsonger med Blåvitt.

LÄS MER: När en skogstokig Thomas Ravelli skrämde livet ur Jesper Blomqvist – på uppvärmningen: ”Fick rådet att…”

Ravelli hjälte

På landslagsnivå blev det 143 landskamper för Sverige under åren 1981-1997 och den stora höjdpunkten är så klart det oförglömliga VM-bronset 1994. När hela landet stod still och Ravelli blev stor målvaktshjälte i den heldramatiska straffläggningen mot Rumänien under kvartsfinalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Thomas Ravelli, Lotto
Lotto-reklam. FOTO: Youtube.

Det finns därför många anledningar att älska Thomas Ravelli och många sätt att hylla honom. Men sedan tog ett medelålderspar hyllningarna till en helt ny nivå efter att ha vunnit på Lotto.

LÄS MER: När Thomas Ravelli skulle beställa en öl på krogen – och fick tidernas utskällning: ”Om jag ska vara ärlig…”

Mäktig hyllning

De nyblivna mångmiljonärerna visar upp sitt episka hyllningsmonument till Ravelli i en helt underbar reklamfilm av Svenska Spel, se den här nedanför. Där paret har byggt ett helt hus som en avbild av målvaktslegendaren och så mycket som man önskar att det här faktiskt hände i verkligheten och inte bara på skoj i reklamfilm.

Ravelli hade varit så välförtjänt av en sådan här monumental hyllning, se den här nedanför. Målvaktsikonen bjuder också på en liten skådespelarroll i slutet när han helt tappar hakan av att se den väldiga kolossen av sig själv.

Vad tycker du om den här underbara reklamfilmen? Dela artikeln och visa dina vänner!

Se videon: