När Thomas Ravelli skulle beställa en öl på krogen – och fick tidernas utskällning: ”Om jag ska vara ärlig...”

När Thomas Ravelli skulle beställa en öl på krogen – och fick tidernas utskällning: ”Om jag ska vara ärlig…”

Thomas Ravelli är mest känd för sin straffräddning i VM 94.
I nästan allas ögon…
Förutom den gången han klev in på en bar – och fick den skönaste gliringen av Henrik Dorsin.

Thomas Ravelli kommer alltid vara ihågkommen för sina otroliga bragdinsatser under sommaren 1994. Svensken var given förstamålvakt i det lag som skrällde sig hela vägen till ett brons, och det var en medalj som målvakten själv var högst delaktig i.

Otroliga insatserna

Hans straffräddning mot Rumänien är ett av de mest klassiska ögonblicken i svensk idrottshistoria, och för det kommer han alltid ha en särskild plats i alla fotbollsälskares hjärtan. Men Ravelli har även gjort avtryck vid sidan av planen.

Thomas Ravelli, VM 94
140515 Thomas Ravelli under en presskonferens den 15 maj 2014 i Båstad med anledning av den jubileumsmatch som det svenska bronslaget från VM 1994 ska spela den 29 juni i Båstad. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / Cop 110

Profilen har blivit rejält omtyckt för sina insatser i diverse tv-program, och har rivet ner mängder av asgarv med framför allt sin göteborgshumor. Som den oförglömliga gången i Fotbollskväll 1996, då han plötsligt ställde frågan till Mats Nyström om han visste ”vem som gjorde det första målet på Gamla Ullevi? Han gjorde även det andra målet…”.
Svaret var, i sann Gbg-anda: ”Snickaren”.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

Skönaste gliringen

Ravelli är helt enkelt en av våra största – men en som inte minns Ravelli för sina insatser under VM 1994 är ”Kåre”. Karaktären spelades av Henrik Dorsin i tv-programmet ”Cirkus Möller”, och när Kåre får syn på Ravelli inne på en bar så går precis allt fel.

Foto. Youtube

Det hela inleds med att Kåre misstar Thomas Ravelli för någon helt annan, men fortsätter sedan med att tacka för allt som Ravelli gjort för honom. Men han syftar inte på VM 1994 – utan den gången Ravelli släppte in sex bollar i en match i Allsvenskan.

Sketchen fortsätts sedan med att Kåre tappar det fullständigt och går till rejäl attack mot Ravelli, som till sist känner sig tvungen att ryta ifrån…

Titta själv!

LÄS MER: Experten Nannskog avslöjar sin tydliga oro för svenska landslaget: ”Det är det stora problemet”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!