VM 94-ikonen bryter nu tystnaden – öppnar upp om att ersätta Janne Andersson: "De har ju varit på mig"

VM 94-ikonen bryter nu tystnaden – öppnar upp om att ersätta Janne Andersson: ”De har ju varit på mig”

Sveriges förbundskapten Janne Andersson är kraftigt ifrågasatt.
Kan en VM 94-legendar nu kliva in som ersättare?
– De har ju varit på mig genom åren, säger Jonas Thern till Värnamo Nyheter.

Svensk landslagsfotboll är i kris efter ett mycket mörkt 2022. Blågult är inte med i årets fotbolls-VM och har bara mäktat med två segrar på de 10 senaste matcherna.

Sveriges fiasko

Krisen tog nya höjder när man nyligen åkte ur Nations League-gruppen och flyttades ned till C-divisionen till nästa säsong. Det innebär matcher mot några av Europas riktiga blåbärsnationer, ett rejält misslyckande för svensk del.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Janne Andersson, Sverige
220927 Head coach Janne Andersson of Sweden after the Nations League football match between Sweden and Slovenia on September 27, 2022 in Stockholm. Photo: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JM0371

Förbundskapten Janne Andersson har fått utstå rejäl kritik senaste tiden och blivit ifrågasatt i sin roll. Även om Svenska Fotbollförbundet, SvFF, uttryckt att han sitter säkert tillsvidare så har det börjat pekas ut ersättare.

LÄS MER: Sanningen bakom Zlatans mystiska tatueringar som chockade en hel värld – och sedan försvann spårlöst

Jannes ersättare

En som tidigare har fått frågan att ta över som förbundskapten är VM 94-legendaren Jonas Thern. 55-åringen har länge hyllats som ett tränargeni och gjort stordåd med lilla IFK Värnamo som nu spelar i Allsvenskan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

VM 94, Sverige
940705 Fotboll, VM94, Sverige, förhands: Sju spelare från Skåne i landslaget. Bakre raden fr.v. Roger Ljung, Patrik Andersson, Martin Dahlin och Jonas Thern. Främre raden fr.v. Henrik Larsson, Stefan Schwarz och Roland Nilsson. Foto: BILDBYRÅN / VM94

Thern har tackat nej till svenska landslaget förut och får nu frågan igen om han skulle kunna tänka sig att ta över som ny förbundskapten.
– De har ju varit på mig genom åren och frågat om jag varit intresserad, om jag vill vara med där. Nu är jag ju i en annan sits så att det… Det är faktiskt inget jag tänkt på, säger Thern i en intervju med Värnamo Nyheter.

LÄS MER: När Thomas Ravelli fick historiens mäktigaste hyllning av nyblivna mångmiljonärerna: ”Nu är vi i rumpan…”

VM 94-ikonen

Den förre landslagshjälten vill inte stänga dörren helt till Blågult men är ändå inte alltför hoppfull över att få frågan igen.
– Nä, det ska nog mycket till. I dag jobbar man mycket i team och någon måste vara ansiktet utåt. Janne har skött det fantastiskt bra, säger han till lokaltidningen.

Jonas Thern trivs bra i Värnamo och det skulle mycket till för att lämna hemorten. Han tror nog att tåget har gått för att bli ny svensk förbundskapten.
– Jag tror inte det dyker upp. Jag har nog väntat lite för länge. Men man vet aldrig. Ibland dyker det upp saker och så står man vid ett vägskäl och då måste man välja. Jag trivs bra i Värnamo. Jag har inga planer på att flytta, men dyker det upp något som kittlar så får man ta ställning till det då, säger tränarprofilen i intervjun.

Hade du velat se Jonas Thern som ny förbundskapten? Dela artikeln och säg din åsikt!