Klubbchefen bekräftar: Porto u samtal med United om Eder Militao

Klubbchefen bekräftar: I samtal med United om brasilianske jättetalangen

Manchester United har varit på jakt efter Portos mittback Eder Militao.
Nu bekräftar den portugisiske klubbens klubbchef att parterna är i kontakt.
Enligt The Sun ser det ut att bli en riktigt dyr historia.

Porto och många andra portugisiska klubbar har gjort sig kända för att värva in många stora talanger. Den senaste i raden stavas Eder Militao.

United vill ha Militao

Brassen anslöt från Sao Paulo i somras och backen har stått för en stark höst i Porto. 20-årige Militao har spelat i ligaspelet och Champions League vilket har dragit till sig intresse.

Enligt flera rapporter till både brasiliansk och brittisk media har Manchester United hållit ögonen på Militao under de senaste månaderna.

Klubbens jakt på nya mittbackar har varit lång och ännu har man inte lyckats värva den toppbacken man söker.

Trots att José Mourinho nu fått lämna ”Red Devils” fortsätter klubben att scouta Militao. Senast för två veckor sedan var man på plats för att se honom spela live.

Klubbchefen bekräftar kontakt

Nu verkar det också som om man har brutit mark för en eventuell affär.

The Sun rapporterar att Portos klubbchef Pinto Da Costa bekräftar att parterna har fört samtal.
– Det har förts diskussioner med en, två klubbar. Det finns en utköpsklausul och vi försöker förhandla kontraktet och sedan öka klausulen, säger Da Costa enligt den brittiska tidningen.

Just det med utköpsklausulen kan bli en avgörande faktor huruvida Militao, som även följs av Chelsea och Real Madrid, kommer stanna i klubben eller inte.

En dyr affär

Brassen har i dagsläget en utköpsklausul på 22 miljoner euro, en summa Porto hoppas dubbla innan en affär ska bli aktuell.

Det återstår att se huruvida Manchester United är redo att betala upp emot 460 miljoner kronor för att köpa loss mittbacken. Räkna med att många saker kan hända i januarifönstret, särskilt när nu Ole Gunnar Solskjaer tagit över kommandot.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/_if9eo1qN1tEyvQPugADi7r6m0ku-_fWyfw0QN64qf5wJNEN6vB2bj4uWH3AKOF3?autoplay=1&endtime=&loop=0&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Norska statsministerns störtsköna hån mot Mourinho – efter avskedet från United

Uppgifter: Özil kan lämna Arsenal inom en månad – aktuell för CL-giganten