KLART: Landslagsbacken Pontus Jansson lämnar Leeds – för rivallaget(!)

.

Nu är flytten officiell!
Landslagsbacken Pontus Jansson lämnar Leeds i sommar.
Och har nu skrivit på ett treårskontrakt för ligarivalen Brentford.

Papperna är påskrivna och Pontus Jansson är nu presenterad. Svenske landslagsbacken lämnar klassiska storklubben Leeds för att flytta till en av lagets konkurrenter i en mycket oväntad övergång.

Pontus Jansson flyttar

Jansson har skrivit på och flyttar till Brentford. Övergångssumman landar på runt 65 miljoner kronor för 28-åringen.
– Jag sa till Martin (Dahlin, agent) att jag ville vara vara kvar i England när det blev den här situationen. Det har kommit flera smickrande förslag från olika klubbar, men jag trivs där och har gjort mig ett bra namn i det här landet, säger han om övergången till Sportbladet.
– Min ambition är att spela i Premier League, men jag vill inte heller sitta och vänta på att rätt klubb från Premier League eventuellt dyker upp senare i sommar och riskera att missa den här chansen. Jag kände tidigt att Brentford är rätt val för mig. Det är ett noga genomtänkt val.

Pontus Jansson, Brentford
190610 Rodrigo of Spain and Pontus Jansson of Sweden during the UEFA Euro Qualifier football match between Spain and Sweden on June 10, 2019 in Madrid.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Därför lämnar han Leeds

Jansson har skrivit på ett treårskontrakt med Brentford, med option för ytterligare ett år. Och anledningen att det blev just Brentford är tydlig.
– Jag har pratat med folk i ledningen som gett ett mycket gott intryck. Klubben satsar rejält och vill till Premier League. De bygger en ny stadion och jag fick direkt en bra kontakt med tränaren Thomas Frank (från Danmark). Han ser en viktig roll för mig i laget, en ledare för de yngre spelarna, säger skåningen till kvällstidningen.

Pontus Jansson, Brentford
Pontus Jansson. FOTO: Brentford FC

Men desto större frågetecken råder kring varför en av Leeds bästa och mest omtyckta spelare fick lämna klubben och flytta till ett rivallag.
– Det är sådan här fotbollen är. Leeds behövde sälja för att få bättre balans i ekonomin på grund av Financial Fair Play-reglerna och då såg de att de kunde tjäna pengar på mig, säger Jansson till Sportbladet.

Nu börjar en ny jakt för att nå Premier League för Jansson. För han var så oerhört nära med Leeds i våras men föll på målsnåret i play off -spelet.

LÄS MER: Bekräftat: Supertalangen Matthijs de Ligt har gjort sitt val – överens med storklubben!

Janne Anderssons jätteilska – mot det stora fusket i svensk fotboll: ”För jäkligt – det gör mig väldigt upprörd!”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);