Bekräftat: Supertalangen Matthijs de Ligt har gjort sitt val – överens med storklubben!

.

Han har varit den mest jagade i somras.
Nu har supertalangen Matthijs de Ligt gjort sitt val.
– Det är nu upp till Ajax, säger agenten Mino Raiola till De Telegraaf.

Europas största klubbar har ryckt i Ajax-supertalangen Matthijs de Ligt under sommaren. Barcelona var först ut, men sedan har allt från Liverpool, Manchester United, PSG och Juventus varit intresserade av 19-årige mittbacken.

De Ligt har bestämt sig

Efter en lång jakt har nu den eftertraktade holländaren gjort sitt val. De Ligt har nu bestämt sig för var han vill spela nästa säsong.

Matthijs de Ligt
Ajax’s Matthijs de Ligt celebrates after scoring the opening goal during the Champions League semifinal second leg soccer match between Ajax and Tottenham Hotspur at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, May 8, 2019. (AP Photo/Peter Dejong)

Och det är Juventus som har vunnit kampen om supertalangen. Agenten Mino Raiola bekräftar att de Ligt har kommit överens med den italienska mästarklubben om det personliga kontraktet.
– Avtalet är klart med Matthijs (de Ligt) och det är nu upp till Ajax hur man ska handskas med det, säger Raiola till holländska De Telegraaf.

Så mycket får Ajax

Juventus har lagt ett bud på 50 miljoner euro till Ajax för 19-åringen, men Ajax vill ha mer än så. Och nu är det upp till klubbarna att komma överens om rätt prislapp.

För de Ligt blir det då ett kärt återbesök till Turin igen, där holländaren nickade in avgörande målet mot just Juventus och skickade ut italienarna ur Champions League-slutspelet. Nu ska han använda huvudet till att göra mål mot andra lag i Turin istället.

LÄS MER: Därför missar VM-hjälten Hedvig Lindahl bronsfirandet i Sverige i dag!

Jätteskandalen: Nu kan Lionel Messi stängas av i hela TVÅ år!