José Mourinhos första ord – om Zlatan till Tottenham: ”Ni har rätt…”

José Mourinho har nu uttalat sig om Zlatan Ibrahimovic.
Och stänger dörren helt för en flytt till Tottenham.
– Det är inte logiskt att en anfallare av Zlatans dignitet ska komma till vår klubb, säger tränaren enligt Football London.

Just nu är Zlatan Ibrahimovic klubblös och letar efter ny arbetsgivare till 2020. Men det finns verkligen gott om intresserade klubbar för svensken.

Zlatan till Tottenham?

Det allra hetaste spåret har varit en comeback till Italien igen. Där Milan, Napoli och lilla Bologna nämns som de tre mest intresserade klubbarna.

José Mourinho, Zlatan Ibrahimovic
170524 Manchester Uniteds tränare José Mourinho gör ett segertecken under finalen i Europa League mellan Ajax och Manchester United den 24 maj 2017 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135831

Men i förra veckan seglade en ny storfavorit upp på Zlatan-radarn. Då portugisen José Mourinho tog över jobbet som tränare i Tottenham.

Mourinhos första ord

Omedelbart tog rykten fart om att Zlatan skulle vara aktuell för en flytt till Tottenham och återförening med demontränaren. De båda jobbade ihop under tiden Inter och Manchester United och har öppet pratat om sin fina relation.

José Mourinho, Zlatan Ibrahimovic
170226 Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic och tränare Jose Mourinho efter finalen i engelska ligacupen mellan Manchester United och Southampton den 26 februari 2017 i London. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87418

Nu har Mourinho för första gången uttalat sig om ”Ibra” och en eventuell flytt till Tottenham. Efter alla rykten och spekulationer.
– Ni har rätt angående vår relation. Jag skulle säga att vi redan har en av de främsta anfallarna i England. Det finns ingen logik i att en anfallare av Zlatans dignitet skulle komma till en klubb som har Harry Kane, säger Mourinho på en presskonferens i dag, enligt Football-London.

Därmed stänger portugisen dörren helt för en värvning av Zlatan i januari. Eller?

LÄS MER: VM 94-hjälten Tomas Brolins stora kritik mot Ibrahimovic: ”Zlatan har fel, ganska mycket fel”