VM 94-hjälten Tomas Brolins stora kritik mot Ibrahimovic: ”Zlatan har fel, ganska mycket fel”

Zlatan Ibrahimovic attackerade Janne Andersson offentligt.
Nu ger sig VM 94-hjälten Tomas Brolin in i diskussionen och vädrar sitt stora missnöje.
– Det där var fel från Zlatans sida, säger han i en intervju med SportExpressen.

Det blev en jättesnackis tidigare i höstas när Zlatan Ibrahimovic offentligt gick ut och sågade Sveriges förbundskapten Janne Andersson. Zlatan gillade inte alls vad som hänt med A-landslaget sedan han tog farväl av Blågult.

Zlatans kritik mot Janne

Svenske storstjärnan var framförallt kritisk mot att Janne valde bort spelare med invandrarbakgrund i landslaget. Ett uttalande som väckte stora rubriker och som Andersson inte alls uppskattade.

Zlatan Ibrahimovic
191008 Zlatan Ibrahimovic at the revealing ceremony of his statue at Stadiontorget on October 8, 2019 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92363

Flera landslagsspelare gick då ut och försvarade sin förbundskapten och de flesta kunde inte riktigt förstå kritiken. Nu ger sig även en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna in i debatten.

Brolins kritik mot Zlatan

VM 94-hjälten Tomas Brolin är väldigt kritisk till Zlatans uppmärksammade uttalande.
– Jag brukar inte ha så mycket åsikter om sådana här påhopp, men just i det här fallet har jag det. Och det är ganska enkelt för mig att ha en åsikt den här gången. För i det här fallet har Zlatan fel, ganska mycket fel. Jag känner Janne och han håller inte på med sådant där, han tar ut de 22 bästa spelarna. Sedan spelar det ingen roll vad man heter eller vilken bakgrund man har. Det där var fel från Zlatans sida. Janne Andersson funkar inte så, det är min åsikt, säger landslagslegendaren i en intervju med SportExpressen.

Tomas Brolin
170116 Tomas Brolin och hustru Marielle under Idrottsgalan den 16 januari 2017 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135763

Och på en direkt fråga om Brolin saknar Zlatan i landslaget, så svarar han så här:
– Vilken jävla fråga, haha. Zlatan är absolut en av de bästa spelarna, på det viset kan man absolut sakna honom. Men svenska landslaget har fungerat bra utan honom, och det gick bra när han var med också. Alla kan inte vara med hela tiden, Zlatan tog ett beslut att hoppa av och då får man respektera det. Jag tillhör inte dem som har åsikter om huruvida Zlatan ska vara med eller inte, han har sagt nej och då är det så, säger han.

Annars gillar Brolin verkligen vad han ser i dagens A-landslag som just har blivit klart för andra raka mästerskapet under Janne Andersson med EM 2020 nästa sommar.
– Jag tycker att Janne Andersson har fått till den här truppen på ett bra sätt och det finns många spelare som har klivit fram i sina klubblag och verkligen visat att de är aktuella för landslaget, och de har fått chansen. Det verkar vara en bra generation just nu, jag gillar sättet de spelar på. De hjälper varandra på planen, vilket är ett måste i Sverige eftersom vi inte har den bredaste truppen, säger han till kvällstidningen.

Dela artikeln om ni håller med Tomas Brolin!

LÄS MER: 71-åringen vann hela 1,7 miljarder kronor på lotto – nu köper han sitt favoritlag