John Guidettis fräcka hån inför matchen mot Manchester United

Det är väldigt tydligt vilken del av Manchester som ligger John Guidetti närmast hjärtat.
För nu skickar svensken en kaxig passning till förra ärkerivalen Manchester United.

På torsdag väntar Manchester United för Celta Vigo och John Guidetti i första Europa League-semifinalen. Ett stekhett möte för att nå den åtråvärda finalen på Friends arena och nu har just Guidetti kastat in extra tändvätska inför bataljen.

Guidetti, med sin bakgrund hos Manchester City, gör det även extra tydligt vilka som dominerat senaste säsongerna i staden.
– Jag spelade i England och bodde i Manchester under sex år, så jag följer båda lagen där. United är ett väldigt bra lag. De har uppenbarligen en bra tränare, en fantastisk arena och de är en av favoriterna att vinna Europa League, säger Guidetti i en intervju med uefa.com innan han drar av sin fräcka passning.
– Men Manchester är blått och så kommer det vara även när vi kommer dit. För vi är Celta Vigo och vi ska försöka bevara staden blå.

Både Celta Vigo och Manchester City bär samma ljusblåa färg på matchtröjan och det ska ge svensken all den motivation som behövs. Men det enda tråkiga för Guidetti är att det inte blir det svenskmöte han hade hoppats på.
– Självklart är det väldigt sorgligt med Zlatan (Ibrahimovic). Med allt han har betytt för svensk fotboll så hade han gjort sig förtjänt av att spela en final på Friends arena, säger han till uefa.com.

Istället får 25-åringen, född och uppvuxen i Stockholm, chansen att få den perfekta fotbollsfesten på hemmaplan.
– Det skulle vara ett sagoslut att nå Friends arena i min hemstad Stockholm. Det skulle vara jättestort för en stockholmare att få möjligheten att kliva ut på planen, men det måste förtjänas först.

LÄS MER: Ilskan mot Manchester United – eter fula tricket: ”Uefa får ingripa”.