Ilskan mot Manchester United – efter fula tricket: ”Uefa får ingripa”

Rejäl irritation har väckts inför Europa League-mötet Manchester United-Celta Vigo.
Den spanska klubben vill nu anmäla United till Uefa – på grund av engelsmännens fula biljettrick.

Manchester Uniteds stora chans att nå Champions League nästa säsong är via Europa League. Och nu verkar man ta till alla knep för att lyckas med det. För semifinalmotståndaren Celta Vigo är inte alls nöjda med hur man blivit behandlade och vill nu anmäla engelska storklubben till Uefa.

Anledningen är att en biljettdispyt väckts till liv. 11 maj möts lagen i semifinalreturen på Old Trafford och nu hävdar spanjorerna att man har blivit lurade av Premier League-giganten. Celta Vigo hävdar att man blivit lurade på 2000 biljetter till sina fans, rapporterar ESPN.

I Europa League har bortalaget rätt till fem procent av biljetterna men enligt Celta Vigo har man bara fått 1 900 av de runt 3 800 man har rätt till.
– Ett möte med Manchester United ägde rum i onsdags men biljettproblemet är fortfarande inte löst. Celta har bett United om resten av biljetterna som man har rätt till, säger en talesperson hos Celta Vigo till ESPN.

Nu hotar klubben med att anmäla United till Uefa.
– Om vi inte själva löser situationen under de kommande dagarna får Uefa ingripa, säger talespersonen för Celta Vigo.

Samtidigt hävdar Manchester United att Celta Vigo endast bett om bara 1 900 biljetter och att man därför sålt resten av de 2 000 biljetter till Unitedfans.

LÄS MER: Engelska uppgifter: Han blir Zlatans ersättare i Manchester United.