Jesper Blomqvist avslöjar sitt absoluta favoritlag – och nobbar både IFK Göteborg och Milan: "Det är mitt lag"

Jesper Blomqvist avslöjar sitt absoluta favoritlag – och nobbar både IFK Göteborg och Milan: ”Det är mitt lag”

Jesper Blomqvist har spelat för några av världens största klubbar.
Nu avslöjar fotbollslegendaren vilket som är hans stora favoritlag.
– Det har verkligen blivit mitt lag, säger han till SportExpressen.

Det blev en alldeles strålande karriär för Jesper Blomqvist som växte upp i lilla Tavelsjö, utanför Umeå, och drömde om att spela på de allra största arenorna runt om i världen. Barndomsdrömmen blev också sann när han lämnade tryggheten i Norrland för att få sitt stora genombrott hos IFK Göteborg.

Milan & United

Blomqvist vann fyra SM-guld med ”Blåvitt” och imponerade så oerhört mycket i Champions League att självaste AC Milan gick in och värvade svensken. Det blev både spel i Milan och Parma under tiden i Italien innan kantspringaren gjorde drömflytten till självaste Manchester United.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jesper Blomqvist, IFK Göteborg
1994 IFK Göteborg: Jesper Blomqvist jublar © Bildbyrån(17690 )

Där skulle Jesper Blomqvist skriva historia under säsongen 1998/99 när engelska storklubben lyckades med den perfekta trippeln att vinna FA-cupen, Premier League och Champions League under samma säsong.
– Det var en fantastisk säsong. Och det var härligt att uppleva den där paraden. Men det var inte så mycket firande som man kan tro. Det var Manchester United – och då gällde fokus på nästa säsong, berättar han i en intervju med SportExpressen.

LÄS MER: När Jesper Blomqvist gjorde det förbjudna i Premier League – och fick hela omklädningsrummet att se rött

Sitt favoritlag

Tiden i Manchester United skulle bli svenskens mest framgångsrika tid och klubben har satt stort avtryck hos mannen som också var med och bärgade VM-brons med Sverige 1994. En av dem som satte allra största avtryck var legendariske tränaren Sir Alex Ferguson.
– En väldigt hjärtlig och varm person. Inte alls som han verkar i tidningarna. Han brydde sig verkligen om folk. Han kunde komma in och sjunga i omklädningsrummet innan träningar. Men om vi förlorade och han blev arg. Då kunde det gå hett till. Det var hans sätt att väcka laget. Då kunde han skälla som en galning, säger Blomqvist om sin förre tränare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jesper Blomqvist, Milan
961208 Jesper Blomqvist, Milan © Bildbyrån(20212 )

Det blev bara tre säsonger på Old Trafford för vänsteryttern på grund av att skadorna började ta över hans karriär. Resten av karriären plågades Blomqvist av stora bekymmer och 2003 vände han hem till Sverige igen för en handfull matcher i Djurgården, Enköping och Hammarby.

LÄS MER: Jesper Blomqvist avslöjar den allra bästa spelaren han mött – och tvekar inte en enda sekund

Men vi ska verkligen minnas en fantastisk fotbollskarriär för Jesper Blomqvist och spel i några av världens bästa klubbar. Men om han får utse sitt absoluta favoritlag i hjärtat så blir det varken IFK Göteborg eller Milan.
– När jag växte upp hejade jag inte på något lag. Nu är det Manchester United. Jag har jobbat som ambassadör för klubben i flera år och spelar veteranmatcher med dem. United har verkligen blivit mitt lag, erkänner han för kvällstidningen.

Vad tycker du om Jesper Blomqvists favoritlag? Dela artikeln och säg din åsikt!