Jenny Rissveds om mardrömmen: "Jag tog avstånd från Stina Nilsson och Sarah Sjöström"

Jenny Rissveds om mardrömmen: ”Jag tog avstånd från Stina Nilsson och Sarah Sjöström”

Jenny Rissveds är tillbaka igen efter den tuffa depressionen.
Nu berättar svenska OS-hjälten om hur illa det egentligen var.
– Jag tog avstånd från Stina Nilsson och Sarah Sjöström, säger Jenny Rissveds till Radiosporten.

Under sommaren återvände OS-guldhjälten Jenny Rissveds till cykelsadeln igen efter sin tuffa depression. Direkt i första tävlingen vann 24-åringen även SM-guld.

Rissveds drabbades av depression redan under OS 2016 och kunde inte njuta fullt ut av sitt bragdartade OS-guld i mountainbike. I en ny intervju med Radiosporten berättar succésvenskan att hon inte längre tittar på OS-guldmedaljen som ligger hemma. Minnena av bragdloppet ger för mycket ångest, helt enkelt.

Rissveds om mörkret

Planen var att ställa in hela tävlingssäsongen 2018 men nu när Rissveds är tillbaka igen vågar hon även prata om den tuffa depressionen och hur den gick ut över andra idrottare i sin närhet. Som unga succéerna Stina Nilsson och Sarah Sjöström.

Senaste året har svenskduon vuxit ut till stora giganter inom sina sporter. Medan ett år yngre Rissveds kämpat mot mörkret inom sig. Hon hade väldigt svårt att glädjas åt deras makalösa bedrifter.
– Nu kan jag inspireras mer av andras framgångar. Tidigare tog jag avstånd från Stina Nilsson och Sarah Sjöström, till exempel. På grund av att jag mådde dåligt och var lite avundsjuk. Jag har känt: ”Varför kan inte jag få göra bra ifrån mig så som dem”, säger cyklisten till Radiosporten.
– Samtidigt har jag ju gjort bra ifrån mig. Men jag kände inte att jag gjorde det. Nu kan jag se på dem och beundra dem. Och känna att vi kan hjälpa varandra framåt.

Ser ljust på framtiden

Nu ser Rissveds ljust på framtiden och har stora planer för att starta ett eget stall tillsammans med managern Johan Elliott. Tillsammans med flera bidragande orsaker har Rissveds kunnat lämna depressionen bakom sig och mår nu bra igen.
– Med hjälp av antidepressiv medicin, ett miljöombyte i form av att jag hänger mer i Stockholm nu för tiden. Jag är kär. Jag har träffat Johan, det är inte han jag är kär i men han har hjälpt mig mycket i min väg tillbaka. Både i jobb, men även i fokuset att jag ska må bra. Jag har gått i terapi och gjort allt jag kan för att bli mig själv igen. Det känner jag att jag blivit. Jag står på en väldigt stabil grund nu jämfört med för två år sedan, säger Rissveds i intervjun.

Dela artikeln för att stötta vår OS-guldhjälte Jenny Rissveds!

LÄS MER: OS-guldhjälten Jenny Rissveds tillbaka igen efter depressionen

Svenska OS-guldhjälten Jenny Rissveds ilska – ryter till: ”Varför kan inte folk bete sig!?”