Svenska OS-guldhjälten Jenny Rissveds ilska – ryter till: "Varför kan inte folk bete sig!?"

Svenska OS-guldhjälten Jenny Rissveds ilska – ryter till: ”Varför kan inte folk bete sig!?”

Jenny Rissveds har kämpat sig tillbaka från en svår depression.
Nu slår svenska OS-guldhjälten tillbaka mot kommentarerna på Instagram.
– Varför ska jag göra avkall för att folk inte kan bete sig!?, säger Rissveds till SportExpressen.

Efter en mycket tuff och lång depression gjorde Jenny Rissveds comeback i helgen och vann SM-guld i cross country direkt. Svenskan som vann det bragdartade OS-guldet i mountainbike i Rio 2016 har inte haft det lätt efter just det OS-guldet.

Jenny Rissveds vrede

Efter comebacken tillbaka till rampljuset så är Rissveds även irriterad. Över alla kommentarer som hon fått på Instagram senaste tiden. Nu säger hon ifrån på skarpen efter att hon lagt upp en bild i bikini på Instagram.
– Det var en bild som betyder väldigt mycket för mig, men så råkar jag ha bikini på mig. Då kan jag inte lägga upp den för att jag inte vill ha en massa kommentarer om min kropp och vad folk vill göra med den. Det är konstigt att jag ska behöva tänka efter vad jag lägger upp, säger svenskan till SportExpressen.

”Vill inte se den skiten”

Därför la OS-hjälten upp en ny bikinibild med ett meddelande för att undvika all sexism och kroppsfixering.
”Jag vill inte se den skiten i mitt flöde något mer. För mig betyder den här bilden så mycket mer än så” skriver Rissveds i inlägget på Instagram.

Efter att Rissveds rutit till möttes hon av flera positiva kommentarer. Betydligt bättre än de många andra vidriga kommentarer som hon fått ta emot tidigare.
– Jag stannade upp och funderade på det, att varför ska jag göra avkall på det för att folk inte kan bete sig? Så är det tyvärr i dagens samhälle, men för mig är det en väldigt konstig mentalitet. Om jag sätter mig själv i den situationen, att jag sätter mig bakom ett tangentbord och knappar in såna kommentarer, så skulle jag aldrig göra det, säger hon till kvällstidningen.

Läs hela hennes inlägg här:

Dela artikeln om du håller med Jenny Rissveds!

LÄS MER: Svenske hockeybacken död – endast 21 år gammal: ”Helt oförstående och chockad”

OS-guldhjälten Jenny Rissveds tillbaka igen efter mardrömmen: ”Varit i djup depression”