OS-guldhjälten Jenny Rissveds tillbaka igen efter mardrömmen: "Varit i djup depression"

OS-guldhjälten Jenny Rissveds tillbaka igen efter mardrömmen: ”Varit i djup depression”

Jenny Rissveds har varit borta länge på grund av depression.
Men nu är svenske OS-hjälten äntligen tillbaka efter mardrömmen.
– Det är tårögt roligt att hon står där i morgon, säger managern Johan Elliott till DN om comebacken i SM.

Jenny Rissveds har haft ett tävlingsuppehåll sedan februari på grund av depression. Svenskan som stod för en jättebragd genom att vinna OS-guld i mountainbike i Rio 2016 har lidit av depression i två år och bestämde sig då för att ta en paus.
– Hon vill börja från ett blankt blad för att utan press kunna fokusera på att börja må bra igen. Jag känner mig trygg med att säga att hon inte kommer att tävla under 2018. Men en vacker dag vill hon tävla igen, sa hennes managern Johan Elliot då.

Jenny Rissveds comeback

Men nu kommer en oerhört glädjefull vändning efter bara fem månaders uppehåll. Och Rissveds väljer att göra snabb comeback till helgens SM-tävling i Östersund.
– Det är långt ifrån en hemlighet att hon har varit i en ganska djup depression och det är ett jättestort steg, men det är bara ett litet steg på vägen mot dit hon vill. Det är tårögt roligt att hon står där imorgon, som det ser ut, säger managern till Dagens Nyheter.

”Jag kommer att gråta”

Rissveds har tidigare öppnat upp om att depressionen grundat sig i all uppståndelse efter OS-guldet, tuffa dödsfall inom familjen samt en konflikt med svenska cykelförbundet. Allt det var anledningen till tävlingsuppehållet.

Men nu mår svenska OS-guldhjälten bättre och är redo för att sätta sig på cykeln igen.
– Fokus ligger fortfarande på att bli hel som människa, men en stor del av henne är att cykla, och viljan finns absolut. Jag kommer att gråta bara av att se henne på startlinjen i morgon, säger Johan Elliott till DN.

Dela artikeln för att välkomna Jenny Rissveds tillbaka igen!

LÄS MER: Svenskarna glödheta efter VM-succén – nu kan 10(!) blågula hjältar byta klubb

Jonas Björkmans alldeles egna hån av Neymar är det BÄSTA vi någonsin sett!