Svenskarna glödheta efter stora VM-succén – nu kan 10(!) blågula hjältar byta klubb

Svenska landslaget stod för flera bragdinsatser i VM 2018.
Nu har det gett eko i hela fotbolls-Europa.
När hela 10 svenska VM-hjältar kan byta klubb i sommar.

Sveriges storsuccé i VM i Ryssland har verkligen gett eko och nu är svenska spelare stekheta på transfermarknaden. Efter att Sverige vunnit gruppen och slagit ut regerande världsmästaren Tyskland, sedan slagit ut Schweiz och gått till VM-kvartsfinal så jagar europeiska klubbar efter svenska VM-hjältar i sommar.

Hittills har redan lagkapten Andreas Granqvist och Sebastian Larsson bytt klubbar och flyttat hem till Sverige igen – till Helsingborg och AIK. Men det finns betydligt hetare svenskar i VM-truppen och det kan faktiskt bli så att hela 10 VM-svenskar byter klubb i sommar.

Robin Olsen är stekhet

Den stora flytten väntas ändå målvakten Robin Olsen göra som är högaktuell för att lämna FC Köpenhamn inom kort. Den danske klubben har förberett för en försäljning och efter att en rad Premier League-klubbar samt självaste Barcelona visat sitt intresse talar det mesta just nu för italienska storklubben Roma.

Romas sportchef Monchi har i italienska medier pekat ut Olsen som förstaval i jakten på ny målvakt efter att Alisson Becker flyttar till Liverpool. Även Ludwig Augustinsson kan göra en storflytt i sommar.

Juventus är intresserade

Vänsterbacken har tre år kvar på kontraktet med Werder Bremen men har dragit till sig intresse från större klubbar som Milan och Benfica. Pontus Jansson, som bara fick spela en VM-match, har också dragit till sig intresse från Premier League-laget West Ham, enligt The Guardian. Samma gäller för högerbacken Emil Krafth som behöver speltid och kan lämna Bologna för intresserade klubbar som Hellas Verona, Crotone och Augsburg.

Emil Forsberg har också varit ryktenas man senaste tiden som redan förra sommaren var aktuell för en storflytt i Europa. Den här sommaren har jätteklubbar som Juventus, Atletico Madrid, Roma och Arsenal haft ögonen på svensken som väntas gå för en riktigt dyr prislapp om RB Leipzig får som de vill.

Aktuell för Premier League

Albin Ekdal är även mycket nära en flytt från nedflyttade Hamburg tillbaka till Italien där förra klubben Genoa nämns som hetaste kandidaten. Men även portugisiska Sporting Lissabon är intresserade. I Italien kan även även Marcus Rohdén lämna nedflyttade Crotone och kopplas ihop med både Chievo och Udinese.

Ännu en hemvändare kan bli Gustav Svensson som sitter på ett utgående kontrakt med Seattle Sounders och här drämmer ju alla IFK Göteborg-supportrar om den perfekta återkomsten. Ola Toivonen kan också bli en hemvändare i sommar då det ryktas om både Malmö FF och Djurgården för 32-åringen.

Den sista svenske spelaren som kan byta klubb i sommar är Viktor Claesson. 26-åringen har gjort det väldigt bra i ryska Krasnodar och klev in som en av de mest positiva överraskningarna i VM för svensk del. För honom kan det bli aktuellt med en Premier League-flytt då Newcastle ryktas vara intresserade av yttern.

Dela artikeln för att hylla vårt svenska landslag efter VM-insatsen!

LÄS MER: VM-stjärnan klar för Liverpool – blir världens dyraste med hästlängder!

Kroatiens otroligt fina gest efter VM – hjältarna skänker hela 230 miljoner till utsatta barnen