Jätteskrällen: Sven-Göran Eriksson ville ta över 08-klubben – sökte tränarjobbet i somras

Sven-Göran Eriksson har inte haft ett tränarjobb i Sverige sedan 1982.
Men i somras kunde comebacken ha skett.
Enligt uppgifter sökte Svennis själv ett jobb i Stockholm.

Sven-Göran Eriksson är Sveriges kanske störste tränare någonsin. Genombrottet kom i slutet av 70- och början av 80-talet med IFK Göteborg – och sedan dess har han inte haft något tränarjobb i Sverige.

Sökte jobbet

1982 tog Svennis över storklubben Benfica, och därefter väntade uppdrag i storklubbar Roma, Fiorentina, Sampdoria och Lazio. Mest känd är dock Eriksson för åren som förbundskapten för jättenationen England, där han var från 2001 till 2006.

Svennis, England
050918 Fotboll, Premier League (Engelsk Liga), Liverpool – Manchester United: Sven Göran Eriksson (Sven-Göran Eriksson, Svennis), förbundskapten England © Bildbyrån – Cop 7

De senaste åren har tränarlegendaren framför allt haft klubblagsuppdrag i Kina – men i somras kunde det ha blivit en smått sensationell återkomst till Sverige. För första gången på 28 år var nämligen Svennis någorlunda aktuell för ett lag i Allsvenskan, då han ska ha varit intresserad av att ta över jobbet som AIK-tränare.

”Kan vi definitivt bekräfta”

Det är podcasten Tutto Balutto som kommer med uppgifterna om att Svennis var intresserad att ersätta Rikard Norling, som fick sparken i somras.

– Han sökte jobbet i AIK efter Norling. Det kan vi ju då bekräfta, säger Gusten Dahlin i podcasten.

– Det kan vi definitivt bekräfta, tillägger Thomas Wilbacher.

Svennis
190812 Sven-Göran Eriksson på besök innan fotbollsmatchen i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Falkenberg den 12 augusti 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

I podcasten är även journalisten Olof Lundh med som gäst, och han frågar då om en agent låg bakom intresseanmälan.

– Som jag har förstått det så sökte han det själv, säger Gusten Dahlin.

AIK har krisat rejält i Allsvenskan under året men valde, efter att ha sparkat Rikard Norling, att ta in U21-landslagets assisterande tränare Bartosz Grzelak. Sedan dess har laget ryckt upp sig något och kommer senast från en meriterande 3-0-vinst i derbyt mot Hammarby.

LÄS MER: Jätteilskan mot Real Madrid(!) – rasar efter orden om Gareth Bale: ”De borde kyssa marken han går på”

Få våra nyhetsbrev!