Italienska jätteilskan efter svenska VM-bragden: ”Det är världsrekord…”

Domare Antonio Mateu Lahoz var verkligen i centrum i går kväll.
Efter svenska bragden riktar Italien nu stark kritik mot domarinsatsen.
”Han missade fyra straffar – det är världsrekord…”, skriver italienska tidningen Corriere dello Sport.

Ett mål från Jakob Johanssons fötter och en rejäl försvarsinsats var allt som krävdes av Sverige för att nå VM. Med svenska ögon är det en otrolig bragd att slå ut Italien men med italienska ögon är det här ett monumentalt fiasko. Och nu skyller allt på domarinsatsen.

För redan efter den första matchen på Friends Arena hamnade den turkiske domaren Cüneyt Çakir i skottgluggen för massiv kritik från italienarna. I returmatchen i går kväll blev det ännu värre när spanske domaren Antonio Mateu Lahoz fick ännu mer kritik.

”Toivonen vann skådespelarpriset”

Italienska tidningen Corriere dello Sport sågar domarinsatsen efter 0-0-matchen och ger domare Mateu Lahoz tre av tio i betyg.
”Han missade fyra straffar under lite drygt en halvlek. Det är världsrekord… Han, precis som Italien, förtjänar inte att vara med i VM”, skriver tidningen.

Även tidningen Gazzetta dello Sport har fastnat vid de uteblivna straffarna i sin rapportering av matchen, dessutom pekar man ut Ola Toivonen som en riktig filmare.
”Toivonen vann skådespelarpriset”, skriver Gazzettan.

Spanien är på Sveriges sida

Men det är inte bara i Italien som man sågar domarinsatsen. Även spanska tidningen Mundo Deportivo är missnöjd över hur landsmannen dömde, framförallt på det sättet han faktiskt gynnade Italien.
”Lahoz hade en olycklig match och för att göra saken ännu värre så dömde han flera gånger för att gynna italienarna. Italien har större makt inom världsfotbollen och spelade även på hemmaplan. Till exempel kunde han ha delat ut ett rött kort till Giorgio Chiellini i första halvleken och blåste även Sverige på två straffar. Det är tydligt att han gav fördelar till Italien”, skriver spanska tidningen.

LÄS MER: Så hyllas Sveriges bragdhjältar i HELA världen efter Miraklet i Milano