Hjärtevärmande anledningen till varför Diego Maradona alltid bar två klockor – Ronaldo avslöjar sanningen: ”Vägrade ta av dem”

Diego Maradona gick alltid runt med två klockor.
I en fin berättelse förklarar Ronaldo Nazario varför.
– Sen dess tog han aldrig av dem, säger Ronaldo enligt Mirror.

Två av de bästa fotbollsspelarna som någonsin beträtt gräset är Diego Armando Maradona och Ronaldo Nazario (oftast bara hänvisad till som ”Ronaldo”, alternativt ”gamla Ronaldo” eller ”riktiga Ronaldo”).

Maradona & Ronaldo

Maradona var en mycket skicklig anfallare på planen, men hade för sig en hel del trubbel vid sidan av planen. Det stoppade honom dock inte från att vara en älskad spelare och person, särkilt i hemlandet Argentina. Ronaldo var även han älskad, framförallt hemma i Brasilien. Men också universellt, då han inte sysslade med samma fuffens som Maradona.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Diego Armando Maradona, Ronaldo Nazario, fotboll, Argentina, Brasilien
Former Brazilian soccer star Ronaldo, left, and former Argentinian soccer star Diego Maradona, right, share a joke as they arrive for the Gianni’s game, a soccer match with football legends, in Brig, Switzerland, Friday, July 7, 2017. (Jean-Christophe Bott/Keystone via AP)

Trots att Maradona och Ronaldo var från de mycket rivaliserande länderna Argentina och Brasilien så blev de tidigare fotbollsspelarna goda vänner. När Maradona tragiskt nog gick bort 60 år gammal i november 2020 tog det mycket hårt på Ronaldo.
– Diego lämnade ett otroligt arv inom fotbollen. Hans död är väldigt svår att acceptera. Nyheterna förvånade mig och gjorde mig väldigt ledsen. Jag vill skicka min kärlek till hans familj. Han förändrade så många personers liv och jag kommer alltid vara evigt tacksam för den inspiration han gav mig, sa Ronaldo på en presskonferens kort efter Maradonas död enligt Mirror.

Fina historien

Under sitt liv sågs Diego Maradona med två klockor, en på vardera handled. Det ryktades först om att det bara var när argentinaren reste som han hade två klockor, för att ha både tiden i Argentina och staden han var i. Men det förklarade Ronaldo att så inte var fallet.
– En av de första gångerna han kom och hälsade på mig i Madrid så åt vi middag. Diego tog med sig två klockor och legendaren sa att han inte gick någonstans utan de båda klockorna. Jag frågade honom varför han bar två, och han sa att hans dotter hade gett dem till honom i present, och sen dess hade han aldrig tagit av dem, sa Ronaldo enligt den engelska sajten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Diego Armando Maradona, Ronaldo Nazario, fotboll, Argentina, Brasilien
Argentinian soccer legend Diego Armando Maradona, left, sits beside Brazilian soccer legend Ronaldo during the The Best FIFA 2017 Awards at the Palladium Theatre in London, Monday, Oct. 23, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)

Men den fina historien slutade inte där.
– Mot slutet av middagen tog han av en och gav den till mig som en present. Jag ville inte acceptera den, men han blev arg och jag hade inget val. Jag kommer se efter den för resten av mitt liv som en påminnelse av hans generositet och vänskap, berättade Ronaldo om ikonen Diego Maradona.

Vad är ditt bästa minne av Diego Maradona eller Ronaldo? Dela artikeln och skriv din hyllning!

LÄS MER: När Glenn Hysén flögs in till England för att spela århundradets match ihop med Diego Maradona

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev