Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Henry övertygad: Zlatan vinner skytteligan i år

Manchester Citys Sergio Kun Agüero, Chelseas Diego Costa, Tottenhams Harry Kane och Leicesters Jamie Vardy gör på nytt upp om skytteligatiteln i Premier League. Men det har tillkommit ett nytt namn på den favoritlistan.

För att frågar man Arsenallegendaren Thierry Henry, fyrfaldig skytteligavinnare i England, så är Manchester Uniteds uppmärksammade nyförvärv Zlatan Ibrahimovic favorit att bli skyttekung.
– Vi såg det i söndags (Zlatan avgjorde Community Shield). Om bollen passas in i straffområdet… Han har fysiken, spelstilen, tekniken, medvetenheten och spelförståelsen, säger Henry i en intervju med engelska Squawka.
– Ibrahimovic kommer ta med sig en vinnarmentalitet. Han har en aura likt den Cantona hade. Jag ska inte jämföra honom med Cantona, men han har samma attityd.

Fransmannen känner väldigt väl till Zlatan och hans förmåga på planen. Duon spelade ihop under säsongen 2009/10 i Barcelona och fann varandra både på och utanför planen.
– Han är ett superproffs, jobbar hårt och har ett speciellt sätt att spela på som man gillar eller inte gillar. Han är en rolig kille också. När jag spelade med honom gick jag bara runt och skrattade, säger Henry som även vet hemligheten till att Zlatan fortsätter leverera även som 34-åring.
– Zlatan går inte ut och han dricker inte utan han respekterar sporten. Han är 34 år och spelar på högsta nivå, titta bara på hans kropp. Folk ger honom inte den respekt han förtjänar.

LÄS MER: Mourinho avslöjar: Så övertalade jag Zlatan att skynda sig till Manchester.

Se tv-intervjun med Thierry Henry här:

Gilla Sportbibeln om du också är taggad på nya säsongen i Premier League.