Henke Larssons förklaring – efter alla spekulationer: ”Därför är Zlatan INTE med i VM”

Zlatan Ibrahimovic må vara i Ryssland – men han är inte där för att spela.
Nu förklarar Henrik Larsson varför ”Ibra” saknas.
– Det gjorde aldrig Zlatan och därför är han inte med, säger Henke i brittiska ITV.

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

Ända sedan Sverige blev klart för VM 2018 i Ryssland efter att på bragdartad sätt slagit ut Italien i VM-kvalet så började den stora diskussionen. Ska Zlatan spela VM?

Det blev en rejält omdebatterad diskussion som delade svenska folket i var sitt ja och nej-läger. Sedan i april kom det definitiva beskedet när Zlatan Ibrahimovic meddelade att han inte kommer att göra comeback i landslaget igen.

Janne satte ned foten

Därefter tog förbundskapten Janne Andersson ut sin 23-mannatrupp till VM och dörren stängdes helt för ”Ibra” i VM 2018. Men ungefär samtidigt som svenska VM-truppen landade i Ryssland så anlände även Zlatan till Ryssland.

Inte för att spela fotboll direkt, utan för att marknadsföra sina diverse reklamkampanjer som är i snurrning. Några dagar innan Sverige VM-premiär fick Janne även sätta ned foten tydligt kring hela Zlatan-frågan.
– Han har inte på något sätt haft med vårt landslag att göra och det kommer han inte att ha heller. Det finns ingen koppling mellan honom och oss, eller någon av de andra spelarna. Nu är nu och vi håller på med det här gänget, sa svenske förbundskaptenen på en presskonferens.

Henkes förklaring

Men den stora frågan är ändå fortfarande: Varför spelar inte Zlatan VM? Förre anfallskollegan i Blågult, Henrik Larsson, ger nu förklaringen.

Henke är expert hos brittiska ITV under VM och fick reda ut varför Herr Ibrahimovic inte spelar VM för Sverige. Och enligt honom var det helt och hållet Zlatans beslut.
– När Zlatan slutade sa förbundskaptenen: ”Om Zlatan vill komma tillbaka måste han ringa mig”. Men det gjorde aldrig Zlatan och därför är han inte med, säger Henke i ITV-studion.

ANNONS: Missa inte! Just nu får alla nya spelare 500 procent upp till 500 kronor. Sätt in 100 kronor och få hela 600 kronor att spela för. Gäller endast via den här länken!

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Jonas Erikssons ilska i SVT-studion – mot Cristiano Ronaldo: ”Det är bedrövligt!”