Här är Hedvig Lindahls framtidsbesked – efter makalösa VM-slutspelet

.

Hedvig Lindahl klev fram som en hjälte i VM och förde Sverige till bronsmedalj. 
Men framtiden är oviss då kontraktet med Chelsea har gått ut. 
Nu ger hon besked om planerna. 

Petad i Chelsea. Men i Sverige hyllas Hedvig Lindahl, 36, som en stor hjälte. Målvakten svarade för flera makalösa insatser under VM och räddningen mot Kanada i kvartsfinalen har redan blivit en klassiker.

”Spelat med självförtroende”

Den tunga våren i England påverkade knappast Lindahl i VM. 36-åringen klev fram och var bäst när det gällde. I bronsmatchen mot England stod hon återigen för en stark insats.

Sweden goalkeeper Hedvig Lindahl dives to stop a penalty shot from Canada’s Janine Beckie during the Women’s World Cup round of 16 soccer match between Sweden and Canada at the Parc des Princes in Paris, France, Monday, June 24, 2019. (AP Photo/Michel Euler)

Nu avslöjar den ödmjuka bronshjälten framgångsreceptet.
– Jag har till slut lyckats spela matcherna med mycket självförtroende och pondus, det tror jag har synts. Jag tycker det är intressant eftersom jag har släppt in ganska många mål men ändå varit okej, säger hon till Sportbladet.

Hedvig Lindahls framtidsbesked

Någon fortsättning i Chelsea blir det inte för 36-åringen som nu står utan kontrakt. Vad som väntar härnäst är ännu oklart, men det blir inte England i alla fall, avslöjar bronshjälten.

Lindahl är stekhet på marknaden efter ett starkt VM och nu avslöjar hon att det finns två förslag att ta ställning till.
– Ja, det har jag. Två kontraktsförslag som jag ska vända och vrida på lite och se över plus och minus för hela familjen, säger hon till Sportbladet.

Hedvig Lindahl, fotbolls-VM
190629 Goalkeeper Hedvig Lindahl of Sweden celebrates after the FIFA Women’s World Cup quarter final between Germany and Sweden on June 29, 2019 in Rennes.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån

Vill till en toppklubb

För Lindahl är målet glasklart: Hon vill till en toppklubb som spelar Champions League.

Hon poängterar dock att ingenting är klart.
– Det är från de typen av klubbar absolut. Sedan kan det gå fort, de kanske ändrar sig och värvar in någon ny om jag tar för lång tid på mig. Ingenting är klart än, men nu har jag i alla fall förslag att ta ställning till och förhoppningsvis ro i hamn, säger hon till Sportbladet.

Dela artikeln för att hylla Hedvig Lindahl!

LÄS MER: Peter Gerhardssons HELT klockrena svar – efter Englands bittra utspel

Hedvig Lindahl avslöjar spelet – bakom magiska straffräddningen: ”Känner mig dum”