Hedvig Lindahl avslöjar spelet – bakom magiska straffräddningen: ”Känner mig dum”

.

Hedvig Lindahls straffräddning mot Kanada är redan en klassiker.
Nu avslöjar hon spelet bakom – och tankarna om den oväntade skytten. 
– Jag trodde hon skulle slå den i det hörnet, hon kan alltid byta men enligt den scoutingen jag gjort skulle hon slå den där, säger hon.

Sverige gjorde en defensivt formidabel insats i VM-åttondelsfinalen mot Kanada.

Man hade dock svårt att skapa chanser, men i början av den andra halvleken kunde Kosovare Asllani dra upp en kontring och magnifikt servera Stina Blackstenius som gav Sverige ledningen.

”Trodde hon skulle slå den där”

Men med tanke på den låsta matchbilden så kom, med 20 minuter kvar av matchen, det svenska mardrömsbeskedet.

Efter VAR-granskning så kunde domaren konstatera att en boll tagit på Asllanis arm i straffområdet och domaren blåste straff.

Sweden goalkeeper Hedvig Lindahl dives to stop a penalty shot from Canada’s Janine Beckie during the Women’s World Cup round of 16 soccer match between Sweden and Canada at the Parc des Princes in Paris, France, Monday, June 24, 2019. (AP Photo/Michel Euler)

Straffen från Janine Beckie var bra slagen, välplacerad intill stolpen, men Hedvig Lindahl gjorde en osannolik räddning som tog Sverige vidare till kvartsfinal.

Lindahl själv var inte förvånad över räddningen.

– Jag är lugn i de här situationerna i de här matcherna. Jag njuter. Det finns ingen oro, säger hon till Expressen, och fortsätter:

– Jag trodde hon skulle slå den i det hörnet, hon kan alltid byta men enligt den scoutingen jag gjort skulle hon slå den där.

”Känner mig dum”

Många blev dock förvånade över att det var just Beckie som la straffen, och inte superstjärnan Christine Sinclair.

Sinclair är den spelare som gjort näst flest mål i historien, men ville inte slå straffen då Lindahl räddade en straff från henne i Algarve Cup tidigare i år.

– Jag känner mig dum som ens frågade henne (Janine Beckie) men jag har all tillit i världen till henne. Jag frågade henne efter matchen om hon placerade den där hon skulle och hon sa ja. Då kan du inte göra mer. Målvakten gjorde en världsklassräddning. Det är bara att lyfta på hatten för henne, säger Sinclair till Aftonbladet.

190624 Goalkeeper Hedvig Lindahl of Sweden celebrates winning during the FIFA Women´s World Cup round of sixteen match between Sweden and Canada on June 24, 2019 in Paris.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån

För Hedvig Lindahl spelade det dock aldrig någon roll vem som stegade upp.

-Jag lade faktiskt ingen värdering i vem som skulle slå den. Jag vet inte om det syntes på mitt kroppsspråk men jag försökte göra mig stor liksom, ”kom du, jag är redo för dig”. Få henne och känna den energin. För så kände jag verkligen, säger Lindahl.

Sverige möter nu Tyskland i kvartsfinal på lördag klockan 18:30.

Dela för att hylla Hedvig Lindahl!