Peter Gerhardssons HELT klockrena svar – efter Englands bittra utspel

.

”En nonsensmatch” sa Englands förbundskapten Phil Neville bittert efter förlusten mot Sverige. 
”Jag är ganska glad att vi inte vann”, sa mittfältaren Karen Carney. 
Nu svarar Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson på utspelen från England. 

Sverige är bronsmedaljörer i fotbolls-VM efter att ha besegrat England i en rafflande tillställning på lördagskvällen. Det var glädjetårar i det svenska laget hos flera spelare som – men England var inte riktigt lika nöjda med resultatet…

Bittra engelska utspelet

Det engelska laget och i synnerhet Phil Neville var minst sagt besvikna efter matchen.
– Jo, jag tycker det (var en nonsensmatch). Folk dramatiserar saker. I mitt liv handlar allt om att vinna, inte at bli tvåa eller fyra. Vi kom hit för att vinna. Vi ville vinna, vi saknar inte respekt för bronsmatchen, men vi ville verkligen vinna, sa han.

190706 Phil Neville, Head coach of England during the FIFA Women’s World Cup bronze medal game between England and Sweden on July 6, 2019 in Nice.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån

Mittfältaren Karen Carney gratulerade Sverige till medaljen men sa samtidigt att hon ”var glad att vi inte vann”.
– Om vi vill vinna OS och EM måste ha elden inom oss. Då måste vi gräva djupare. Vi ska inte vara rädda för att säga att vi vill vinna en guldmedalj. All respekt till Sverige och den här matchen, men jag är ganska glad att vi inte vann. Jag är besviken. Jag hade velat se laget vinna. Det kan låta motsägelsefullt, men så är livet. Det är tufft. Jag vet inte vad jag känner. Jag är bara besviken för alla skull, sa hon efter matchen.

Gerhardssons klockrena svar

Sverige var desto gladare efter en väl genomförd match och kan nu åka hem från VM med en bronsmedalj.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson och spelarna har hyllats av hela det svenska folket och på tisdag väntar ett stort firande på götaplatsen i Göteborg.

Peter Gerhardsson, fotbolls-VM
190628 Peter Gerhardsson, Head coach of Sweden during a press conference on June 28, 2019 in Rennes.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån

Nu slår Gerhardsson tillbaka mot Phil Nevilles utspel om att det var ”en nonsensmatch”:
– Vad andra tränare eller andra säger, det får stå för dem. Vi vet att matchen var väldigt viktig. Det sitter kanske uppemot 2 miljoner och håller på Sverige. Motivationsmässigt räcker det. Det fanns ingen mättnadskänsla. Sorgen över förlusten mot Nederländerna var kort, säger han till Sportexpressen.

Och fortsätter:
– Personligen skulle jag säga att det vore ett hån mot spelarna och det svenska folket att säga att det här inte var viktigt.

Dela artikeln för att hylla våra bronshjältar!