Här är de 10 mest legendariska fotbollströjorna som kan göra dig rik i dag

Det är något alldeles, alldeles speciellt med matchtröjor i fotboll.
Genom åren finns en hel del snygga och också en hel del fula varianter.
Här är de 10 matchtröjorna som är värda mest pengar i dag.

Man glömmer aldrig sin allra första matchtröja. När man som litet barn fick favoritlagets hemmatröja med idolens namn och nummer på ryggen.

Samla matchtröjor

Ett plagg som man sedan kunde bära dygnet runt vid alla tillfällen och framförallt sova gott i. Skulle man ta sig en titt hemma i garderoben och förrådet hittar man nog en hel del gamla matchtröjor från olika klubb- och landslag som man samlat på.

Och det finns ändå en hel del pengar att tjäna här, även fast man inte tror det. För vissa matchtröjor kan faktiskt vara värda betydligt mer än vad man faktiskt vet.

10 mest värdefulla

Nu har de 10 legendariska matchtröjorna som är värda mest pengar i dagsläget utsetts. Det är en ranking gjord av spelbolaget Casumo tillsammans med tröjföretaget Classic Fotboll Shirts.

Värdet på matchtröjorna avgörs av både designen och hur framgångsrikt laget/spelaren som burit den varit samt symbolvärdet för matchtröjan. Så har ni några av de här tröjorna hemma?

1. Barcelona, 1991-92 – 7 500 kronor

Bortastället som bars när legendariska ikoner som Johan Cruyff, Ronald Koeman och Michael Laudrup ledde Barcelona till första finalvinsten i Europacupen 1992 på Wembley. Sällsynt.

Barcelona

2. Holland, EM 1988 – 7 500 kronor

En av de mest eftertraktade matchtröjorna på marknaden och användes enbart under EM 1988 när Holland vann guldet med storstjärnorna Marco van Basten och Ruud Gullit. Otroligt snygg.

Holland

3. Napoli, 1990-91 – 6 200 kronor

Matchtröjan som blev ikonisk då den satt på världens bästa fotbollsspelare Diego Maradona under hans sista säsong hos italienska Napoli. Legendarisk.

Napoli

4. USA, VM 1994 – 6 200 kronor

USA anordnade fotbolls-VM för allra första gången 1994 och då bar amerikanerna den här otroliga matchtröjan. Oförglömlig.

USA

5. Manchester United, 1986-87 – 6 200 kronor

Ett mycket, mycket sällsynt tredjeställ som United bar långt innan det blev trendigt med tredjeställ i världsfotbollen och dessutom under Sir Alex Fergusons första säsong i klubben. Pionjär.

Manchester United

6. Sovjetunionen, VM 1990 – 6 200 kronor

Denna tröja är den allra sista som Sovjetunionen bar i ett stort mästerskap och är således extremt unik och sällsynt. Ikonisk.

Sovjetunionen

7. Milan, 1999-00 – 5 000 kronor

Milans rödsvarta matchtröjor är i grunden oerhört snygg och det här är deras flaggskepp med ett specialdesignat klubbmärke. Dyrgrip.

Milan

8. Brasilien, 1978 – 5 000 kronor

Brasiliens VM-lag 1978 beskrivs än i dag som det bästa landslaget någonsin att inte vinna VM-guld och i laget fanns storstjärnan Zico. Estetisk.

Brasilien

9. Danmark, VM 1986 – 5 000 kronor

Den danska matchtröjan i VM 1986 är verkligen något för finsmakaren med den stilfulla Hummeldesignen. Förförisk.

Danmark

10. Rumänien, VM 1994 – 5 000 kronor

Rumänien var på väg mot något väldigt stort i VM 1994, ledda av världsstjärnan George Hagi, och hade det inte varit för ett gäng bragdsvenskar och en viss Thomas Ravelli hade den här tröjan blivit betydligt mer värdefull. Oväntad.

Rumänien

LÄS MER: Jätteilskan mot Glenn Hysén – efter det högst olämpliga skämtet: ”Respektlöst – skäms på dig!”