Jätteilskan mot Glenn Hysén – efter det högst olämpliga skämtet: ”Respektlöst – skäms på dig!”

Glenn Hysén har fått motstå rejäl kritik för ett av sina skämt.
När 60-åringen skämtade om muslimer och Allah.
– Respektlöst. Det finns saker man inte skojar om. Han kommer undan med mycket för att han är Glenn, säger IFK Göteborg-stjärnan Hosam Aiesh till GT.

Han är en riktig skojare i sociala medier. Fotbollslegendaren Glenn Hysén är känd för att dra fräckisar och utmanande skämt Twitter som alltid avslutas med orden ”ha d gott. Glenn”.

Glenn Hyséns skämt

Men den här gången tycker många att han har gått alldeles för långt. Hysén får nu ta emot en hel del kritik för sitt provokativa skämt för några dagar sedan.

Glenn Hysén, IFK Göteborg
190326 Former player Glenn Hysén in the stands during the UEFA Euro qualifier football match between Norway and Sweden on March 26, 2019 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Då 60-åringen skrev följande på Twitter:
”Varför är det så många muslimer som är irriterade på mig? För att Allah heter Glenn i Göteborg. Ha d gott. Glenn”.

Ilskan mot Hysén

Ett skämt som inte alls uppskattades av IFK Göteborg-stjärnan Hosam Aiesh. Då han tycker att klubbikonen inte alls skulle ha skämtet om islam och deras heliga gud.
”Så skämmigt och dålig respekt mot muslimer med din ålder och erfarenhet så borde du veta vad som man kan skoja om och inte skoja om, skäms på dig!!”, skrev Aiesh i en kommentar på Instagram.

Glenn Hysén, IFK Göteborg
150318 Glenn Hysén under presskonferensen inför säsongspremiären av tv-programmet Mästarnas mästare den 18 mars 2015 i Stockholm. Foto: Meli Petersson Ellafi / BILDBYRÅN / COP 162

Blåvitt-mittfältaren utvecklar sin stora irritation för lokaltidningen GT.
– Jag vet att Glenn är en stor före detta IFK Göteborg-spelare som är en älskad person här i Göteborg. Man samtidigt finns det alltid gränser. Det kan vara roligt med skämt och så där, men man bör tänka på att man inte ska irritera folk. Religion och hudfärg är två saker man inte ska gå in på tycker jag. Man ska visa respekt för andra, säger Aiesh till tidningen.

”Respektlöst”

Men Hosam Aiesh vill också betona att han inte tror Hysén menade något illa med sitt skämt. 24-åringen ville ändå betona att det här var över gränsen och han tycker inte att man kan skämta om allt.
– Glenn är säkert en väldigt skön person och hans son Tobias som jag hade i IFK förra året är en väldigt skön människa som spred glädje, men jag tycker ändå att det här skämtet var respektlöst. Om jag blir upprörd över det så blir många andra det också och jag vet att några mådde dåligt över det. Han kommer undan med mycket för att han är Glenn, säger han till GT.
– Jag tycker inte att man ska skoja om homosexuella heller. Bara för att Sverige är ett fritt land behöver man inte gå ut och kränka folk. Det måste finnas gränser. Glenn får göra som han vill och alla väljer sina strider. Jag tycker att man får skämta om skåningar, göteborgare och araber och andra, då tror jag inte att folk tar åt sig på samma sätt, men man behöver inte dra in religion eller hudfärg. Jag tycker att Glenn gjorde fel och står för det. 

Glenn Hysén har även tagit del av kritiken från Aiesh och svarar så här till den allsvenske spelaren:
– Alltid är det någon som blir sur. Jag skämtar om det mesta och kommer att göra så hädanefter också, men det var inte meningen att göra Hosam förbannad, säger han till lokaltidningen.

Hosam Aiesh, Glenn Hysén
Så här skriver Hosam Aiesh på Instagram.

LÄS MER: Jättesprickan mellan Glenn Hysén och barnen – har ingen kontakt längre: ”Det är skit”