Glenn Strömbergs stora glädjebesked – förlänger med Viasat

Vi har väl alla någon gång hört Glenn Strömberg skrika ut ”WUÖÖÖOUÄÄÄ” i TV-rutan. Nu får fotbolls-Sverige höra det i fortsättningen också.
Fotbollsprofilen har skrivit på för tre nya år med Viasat.

Glenn Strömberg hade en lång och framgångsrik fotbollskarriär innan han bestämde sig för att lägga skorna på hyllan 1992. I Atalanta blev han en ikon och redan två år senare blev han expertkommentator.

Förlänger med Viasat

58-åringen började kommentera italiensk fotboll i TV4 och under många år har han haft en framträdande roll i både Viasat och i SVT. Strömberg har inte minst blivit känd för sina klassiska skrik vid farliga målchanser.

Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Glenn Strömberg har kontrakt med Viasat, där han mestadels är med i Premier League- och Champions League-sändningarna, över det kommande året. Men nu står det klart att ikonen, som var med som expert under fotbolls-VM i somras, förlänger.

I en intervju med GT bekräftar Strömberg att han skrivit på för tre
– Jag är supernöjd. När jag har den här motivationen vill jag gärna fortsätta,, säger Strömberg till GT.

Strömberg hade under 2016 hälsoproblem och blev under CL-finalen samma år akut illamående och lämnade. Då misstänktes det vara ett magvirus som spökade, vilket han återhämtade sig från på några dagar.

I dag reser han runt om i Europa för att agera expert vid mängder av fotbollsmatcher varje månad.

Trots att han gjort det i många år blir det inte tråkigt.
– Nej, för jag tycker att det är lika roligt fortfarande. Men jag vill prestera hela tiden, vara en tråd mellan tittarna i soffan och matchen. Hjälpa till att förmedla det som dom inte ser där hemma, säger Strömberg.

Startat klädkollektion

Till vardags bor Glenn Strömberg i sitt Bergamo, staden där Atalanta är hemmahörande, Totalt gjorde han över 200 matcher i den italienska klubben dit han kom från Benfica 1984.

Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Han berättar att han kommer säga till den dagen han inte längre tycker jobbet är roligt. Men på sidan om har han redan en förändring på gång.

En klädkollektion dyker upp, förhoppningsvis i vår, på Gekås i Ullared.
– Det är lite tillbaka till rötterna. Jag känner mig som en folkets man och folket finns i Ullared, säger Strömberg till GT.

Dela om du ser fram emot mer Glenn Strömberg i höst!

LÄS MER: Helgalna parodin på Allsvenskan får hela fotbolls-Sverige att vika sig av skratt

Svenska kritiken mot Zlatan: ”Många unga ser upp till honom – det är ett problem”