Glenn Strömberg bryter nu tystnaden – om blodiga slagsmålet i semesterorten: ”Han slet upp någonting…”

Glenn Strömberg var med familjen på Kanarieöarna – och hamnade i ett blodigt bråk.
Nu avslöjar han vad som egentligen hände.
– Det blev ju en väldig uppståndelse…, säger han i Fördomspodden.

Glenn Strömberg var en folkkär stjärna i det svenska landslaget under den aktiva spelarkarriären, men blev nästan än mer omtyckt när han la skorna på hyllan. Han har sedan dess varit en extremt omtyckt expertkommentator, och i dag, efter alla år på Viasat och SVT, så har han nästan kultstatus i fotbolls-Sverige.

Förklarar nu bråket

Men för något år sedan fick han rubriker i media av en helt annan anledning. Strömberg var då på semester med familjen i Kanarieöarna, då han plötsligt la ut en selfie på Instagram där han visade upp sin blodiga högerarm.

”Lite bråkiga engelska personer i kväll, men allt löst nu. Nån gång måste man säga ifrån…. man måste klappa till ibland. Jag är hemma och de är hos polisen”, skrev han.

Men bara timmar senare tog han bort bilden.

180707 Commentator Glenn Strömberg of the Swedish National Television prior to the FIFA World Cup quarter final match between Sweden and England on July 7, 2018 in Samara. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Nu, i podcasten Fördomspodden, avslöjar han vad som egentligen hände.

– Det var ju någonting som man lärde sig då, med sociala medier, jag är inte jättebra på det och tyckte att det var en rolig grej, säger han, och fortsätter:

– Det var en där, och han var verkligen full, och han bråkade lite vid lekplatsen och hans barnbarn som hela tiden skulle ha varenda leksak som fanns därinne, och han släppte inte en gunga på nån halvtimma och puttade undan alla ungar som var omkring och var liksom… tyken. 

”Jag fläkte ut handen”

Glenn försökte säga till mannen, men det slutade på ett helt annat sätt.

– Jag var där med mina barnbarn, och det var andra föräldrar där också som tyckte samma som mig. Jag försökte gå fram men de kunde inte så mycket engelska därnere, så jag pratade med honom lite – men då slet han upp någonting. Jag fattade inte vad det var men jag förstod senare att det var en nyckel eller något sånt som han drog längst armen på mig. Det gjorde ju ont, så jag fläkte ju ut handen liksom. Jag slog inte, men jag fläkte upp handen och träffade honom så att han ramlade, säger han.

160113 Glenn Strömberg under en pressträff om Viasats tv-sändningar vid OS i Rio de Janeiro, den 13 januari 2016 i Stockholm. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Det hela slutade med att ordningsvakter kom till platsen, och hela situationen ska ha varit överspelad på bara några sekunder.

– När väktarna kom så kom också hans son och även han höll med mig om vad som hade hänt. Det var lugnt och fint och vakterna tog bort honom. Då tyckte jag att det var en rolig grej att lägga upp bilden, i och med att jag hade fått skrapsåret på armen. Men sen blev det ju en väldig uppståndelse…

LÄS MER: Manchester United-fansens stora raseri – efter Zlatans(!) hyllning på Instagram: ”Nu har du fel!”

Få våra nyhetsbrev!