Fotbollsprofilen kallblodigt mördad i sin bil – blev bara 49 år gammal

Fotbollsprofilen kallblodigt mördad i sin bil – blev bara 49 år gammal

.

Han hade en framgångsrik fotbollskarriär i Sydafrika.
Nu har kontroversiell fotbollsprofilen Marc Batchelor lämnat oss.
49-åringen blev kallblodigt mördad i sin bil i måndags.

Inom sydafrikanska fotbollssammanhang visste alla vem Marc Batchelor var. Han var en väldigt kontroversiell profil och bland fotbollsmeriterna är han främst känd för att vara en av få som gjort mål för både Kaizer Chiefs och Orlando Pirates i landets största derbymatch.

Mördades kallblodigt

Anfallarens fotbollskarriär tog slut redan 2003 och sedan dess har Batchelor jobbat som tv-expert. Men nu har 49-åringen hittats död.

Under måndagen mördades han kallblodigt utanför sitt hus i hemstaden Olivedale, rapporterar SABC News. Batchelor sköts till döds av sju skott från två män på motorcykel som körde förbi, enligt uppgifter.

En uppgörelse?

Nu spekuleras det i Sydafrika att mordet var en uppgörelse i den undre världen. Redan 2007 fick Batchelor sparken från sitt jobb som tv-expert efter ett krogslagsmål med en lokal affärsman.
– Han hade starka kopplingar till flera välkända figurer i Johannesburgs undre värld. Ingenting var heller stulet från honom eller från hans bil, säger Mohammed Allie, sydafrikansk journalist, till engelska BBC.
– Motivet är oklart än så länge. Men vi har påbörjat en utredning, säger polisens talesman Lungelo Dlamini enligt SABC News.

Batchelor var även starkt inblandad i rättegången mot morddömde löparen Oscar Pistorius. Då hade Batchelor en huvudroll som vittne efter aa Pistorius flickvän Reeva Steenkamp hittats död.

Han vittnade då mot Pistorius heta temperament och att löparen tidigare hade hotat en av Batchelors vänner i ett infekterat svartsjukedrama.

Letar efter mördarna

Polisen bekräftar även att man letar efter de två män på motorcykel som nu misstänks för mordet. Men än så länge har ingen gripits eller omhändertagits.

Marc Batchelor blev 49 år gammal.

https://twitter.com/Madumetja_SoLo/status/1150849379781304320

LÄS MER: Nu avslöjas mörka sanningen efter Hedvig Lindahls mäktiga VM-räddning!

Kolla! Här dyker Zlatan Ibrahimovics son Vincent, 11 år, upp i Gothia Cup