Uppmaningen och hyllningen till Zlatan – från fiendeland.

Det blev bara en säsong ihop, 2009/10, men en fin vänskap byggdes mellan Thierry Henry och Zlatan Ibrahimovic i FC Barcelona. Nuförtiden är Henry tillbaka där han hyllas som en Gud, som ungdomstränare i Arsenal, medan Zlatan letar ny klubb i sommar.

Och Henry följer hela transferkarusellen kring sin förre lagkamrat med stor spänning. För att Zlatan Ibrahimovic kan hamna i England, hos den största rivalen Manchester United.
– Eftersom de (United) missade topp fyra blir det svårare att locka de största spelarna men med (José) Mourinho kan de förmodligen locka de spelare man vill ha, säger Henry till magasinet FourFourTwo.

Arsenallegendaren tycker även att det är givet att United ska lägga all kraft för att locka Zlatan till Premier League. Även om det då skulle vara negativt för Arsenals del att få möta en av världens bästa målgörare senaste åren.
– För mig är det självklart att de ska värva Ibrahimovic om de kan. Jag har spelat med killen och han är fantastisk, professionell och rolig, säger Henry.
– När han går ut på planen så är han ett djur, men utanför planen är han en kille med klass. Jag kan inte säga något illa om honom och jag tror att han skulle göra succé i United och Premier League.

LÄS MER: Zlatans hemliga video som kan avslöja framtiden.

Se målkungarnas tio snyggaste fullträffar:

Gilla Sportbibeln om du också älskar Zlatan Ibrahimovic.