Fem starka anledningar: Därför är det Liverpools tur i Champions League i år

Liverpool-fansen drömmer sig säkerligen fortfarande tillbaka till 2005 och den magiska CL-finalen mot Milan.
Men i år kan de få drömma om en alldeles ny titel.
Här är fem anledningar till varför Liverpool lyfter CL-pokalen i vår.

ANNONS: Superformen håller i sig! Spela 300 spänn hos Coolbet på Liverpool-seger mot Napoli – vinn 639 kronor!

Coolbet

Liverpools förberedelser inför säsongen har burit frukt. Inte nog med att man har imponerat i Premier League, utan nyförvärven har kommit in och briljerat. Naby Keita har visat sig bli en avgörande faktor för Jurgen Klopps lag och i år siktar man, likt förra året, högt i Champions League.

Fjolårets final mot Real Madrid blev ett bittert nederlag, men i år är Liverpool tilllbaka, kanske starkare än någonsin. För att kunna tävla om titlar i både PL och CL krävs någonting extra – och årets Liverpool har just det.

Här är fem anledningar till varför laget går hela vägen och lyfter Champions League-pokalen för andra gången i klubbens historia.

ANNONS: 2,13 på Liverpool-seger mot Napoli hos Coolbet. Ryggar du?

Jurgen Klopp kan ta Liverpool hela vägen i CL i år. Foto: Vegard Wivestad Grott/Bildbyrån Norway

Bredden

En av de största klyschorna inom världsfotbollen är att det krävs en bred trupp för att konkurrera på två plan. Och ja, det ligger någonting i det. I Liverpools fall handlar det om en av de bredaste trupperna på år och dagar, men det är inga dussinlirare som tvingas nöta bänk.

Xherdan Shaqiri, Roberto Firmino, Joel Matip och Naby Keita var bara några av de stjärnor som satt på bänken mot Paris Saint Germain.  Snacka om sparkapital för Jurgen Klopp att ta av!

Topptrion

Om Liverpools mittfält, backlinje och målvakt är kvalité finns det trots det en mäktig faktor som bäddar för toksuccé. Topptrion Saido Mané, Mohamed Salah och Roberto Firmino hade lekstuga i Premier- och Champions League förra året och stod för sammanlagt 57 mål i ligan och 32 mål i CL.

Kan Mohamed Salah återupprepa förra årets dundersuccé? Foto: Vegard Wivestad Grott/Bildbyrån Norway

Tre spelare med stor variation i spelet som kan få varenda backlinje i världen att darra och ett vapen som kan ta laget hela vägen till turneringsseger.

ANNONS: Superformen håller i sig! Spela 300 spänn hos Coolbet på Liverpool-seger mot Napoli – vinn 639 kronor!

Säkerhet bakåt

Fyra nollor på sju matcher. Efter många år verkar det till slut som om Liverpool har hittat sin guldklimp till målvakt i Alisson. Världens näst dyraste målvakt, som kom från Roma i somras, har visat sig bli en stor anledning till Liverpools framgångar i början av säsongen. Mot PSG i den första gruppspelsmatchen fick han släppa två bollar, men vad gör det när andra kan leverera.

I Alisson har Liverpool dessutom fått ett rejält anfallsvapen, något som inte hör till vanligheterna. Målvaktens passningsspel har gett laget en ny dimension, en dimension som kan leda laget hela vägen till CL-titeln.

Kontinuiteten

Förutom målvaktsspelet har Liverpools stora frågetecken de senaste åren varit backlinjen. Länge har fansen längtat efter en mittback av världsklass och i år har drömmen besannats.

Virgil Van Dijk har varit en av ligans absolut bästa försvarare och vid sidan om honom har andra spelare lyft sig betydligt.

Alexander Trent-Arnold går från klarhet till klarhet i Liverpool. Foto: Vegard Wivestad Grott/Bildbyrån Norway

Kantspringarna med Andrew Robertson och supertalangen Alexander Trent-Arnold har fått kontinuerligt med speltid, och för första gången på länge känns backlinjen som en av de absolut främsta i hela Europa.

Mot CL-titeln?Ja, Liverpool är på god väg att återigen slå sig in bland de absolut främsta i Europas klubbfotboll. Går allting som planerat finns det en väldigt stor chans att det är Merseyside-laget som står med pokalen när CL-finalen har avgjorts i Kiev i slutet av maj.

ANNONS: 2,13 på Liverpool-seger mot Napoli hos Coolbet. Ryggar du?

Dela om du tror Liverpool går hela vägen i år!

LÄS MER: Jurgen Klopp avslöjar sanningen – därför har Liverpools stjärnvärvning försvunnit helt

Barcelonastjärnan på väg till Premier League – budkrig väntar mellan TRE engelska storklubbar