Eric Cantona avslöjar enda anledningen till att han slutar heja på Manchester United: ”Om det händer…”

Han är en av Manchester Uniteds största profiler.
Nu avslöjar Eric Cantona exakt vad som skulle få honom att sluta heja på favoritlaget.
– Om det händer så lägger jag ned fotbollen för alltid, säger fransmannen i en intervju.

”Du kan byta fru, politisk åsikt och religion men du kan aldrig, aldrig byta ditt favoritlag”, sa Eric Cantona en gång tiden. Och fransmannen kan faktiskt inte ha mer rätt än så.

Ikonen Cantona

Men nu börjar även fransmannen tveka och hotar att sluta heja på favoritlaget Manchester United om en avgörande detalj blir verklighet. Cantona är en av klubbens allra största ikoner genom tiderna men snart kan även han ha fått nog.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Eric Cantona, Manchester United
970423 Fotboll, Champions League, Manchester United – Borussia Dortmund, 0-1: Eric Cantona, Manchester United. Foto: BILDBYRÅN / 20606

Under karriären blev storstjärnan världskänd för sin briljans på planen men också för sina många skandaler vid sidan av fotbollen. Cantona gick alltid sin egen väg och han var en mycket speciell karaktär att följa.

LÄS MER: Legendaren Eric Cantonas rasande attack – därför kommer han inte ens att titta(!) på årets fotbolls-VM

”Förlorat själ”

Efter spelarkarriären dyker 56-åringen då och då upp med kontroversiella utspel och nu är han i farten igen. Cantona har startat ett eget resebolag som heter Looking FC och specialiserar sig på unika fotbollresor runt om i Europas storstäder.
– Resorna handlar om att gå på djupet av passionen till fotbollen, att förstå en klubbs bakgrund, hur fotbollen används i det vardagliga livet, säger han i en intervju med The Athletic.
– Jag har flera favoritarenor men nuförtiden heter alla arenor Emirates eller Allianz. De här arenorna har förlorat sin själ och klubbhistoria.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Eric Cantona, Manchester United
French former soccer star Eric Cantona receives the UEFA President’s Award during the Champions League group stage draw at the Grimaldi Forum, in Monaco, Thursday, Aug. 29, 2019. (AP Photo/Daniel Cole) XTS124

Cantona är framförallt irriterad på vad som hänt i Premier League-klubbarna Arsenal och West Ham.
– Jag spelade på deras gamla arenor Highbury och Upton Park. När jag pratar med Arsenalsupportrar så hatar de nya arenan. Fansen har förlorat klubbens själ, säger fransmannen i intervjun.
– Lyckligtvis är Old Trafford fortfarande Old Trafford och Anfield fortfarande Anfield. Men kan du tänka dig att Old Trafford blir en helt ny arena med ett företagsnamn?

LÄS MER: Ikonen Eric Cantonas barnförbjudna ord – 26 år efter brutala hjärnsläppet: ”Jag borde ha…”

Ger upp United

Eric Cantona gjorde 81 mål 181 matcher för Manchester United och håller fortfarande klubben väldigt varmt i hjärtat. Trots alla fiaskosäsonger och allt kaos kring klubben efter att Sir Alex Ferguson lämnade tränarjobbet så har fransmannen ändå varit lojal till favoritlaget.

Men om United skulle välja att byta namn på Old Trafford till ett företagsnamn, då lämnar Cantona för gott. Det är den enda anledning till att han skulle sluta heja på ”de röda djävlarna”.
– Om de skulle göra det en dag. Jag är ledsen, men då slutar jag vara supporter till United. Jag lägger nog ned fotbollen för alltid då, säger han i intervjun.
– Snälla snälla, byt inte namn till Nestlé eller Amazon. Old Trafford är Old Trafford.

Håller du med Eric Cantona om det här? Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: Eric Cantonas majestätiska fullträff i Manchesterderbyt – som äkta Unitedfans aldrig glömmer