Legendaren Eric Cantonas rasande attack – därför kommer han inte ens att titta(!) på årets fotbolls-VM

Eric Cantona har fått nog.
Nu menar legendaren att han inte ens tänker titta på årets VM.
– Det är inte ett äkta världsmästerskap, säger han.

Kritiken mot årets fotbolls-VM har varit enorm från start, och protesterna har bara växt för varje månad som gått. Turneringen spelas – till skillnad mot på sommaren, vilket det vanligtvis alltid gör – mitt i vintern i Qatar, för att temperaturen inte ska vara för påfrestande. Men det är inte på grund av det som kritiken framför allt haglat in.

Cantonas attack

Att Qatar tilldelades mästerskapet har kantats av uppgifter om korruption, och många menar att pengarna styr på ett sätt som nu passerat alla gränser. Dessutom är Qatar en diktatur som ständigt kritiseras för sviktande av mänskliga rättigheter, och mängder av arbetare har dött under arbetet av arenorna.

970423 Eric Cantona, Manchester U (Manchester United) © Bildbyrån

I en intervju med Daily Mail så menar nu legendaren Eric Cantona, som aldrig skräms över att säga vad han tycker och tänker, att han har fått nog.

– För att vara helt ärlig, så bryr jag mig helt ärligt inte om nästa VM, för att för mig är det inte ens ett riktigt VM, säger han.

Vägrar titta(!)

Cantona går så långt som att säga att han inte ens kommer att titta på årets VM, som inleds i november.

– Det handlar bara om pengar. Sättet de behandlar människorna som arbetar där är förfärligt, säger han, och fortsätter:

– De sista tio åren har flera OS och VM hållit i tillväxtländer, som Ryssland eller Kina. Men Qatar, det är ingen fotbollsnation. 

French former soccer star Eric Cantona receives the UEFA President’s Award during the Champions League group stage draw at the Grimaldi Forum, in Monaco, Thursday, Aug. 29, 2019. (AP Photo/Daniel Cole)

Cantona hade hellre sett att VM arrangerades i ett land där det finns potential för sporten att växa, och lyfter USA som ett exempel.

– Fotboll är den mest populära sporten för kvinnor i USA, och det bor många sydamerikaner i landet, och det finns potential för sporten att utvecklas. I Qatar finns det ingen sådan potential. Det finns ingenting.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics nya, mäktiga rekord-mål – nådde milstolpen som bara(!) Cristiano Ronaldo mäktat med

Få våra nyhetsbrev!