Zlatan Ibrahimovics nya, mäktiga rekord-mål – nådde milstolpen som bara(!) Cristiano Ronaldo mäktat med

Målskytt igen.
Då nådde Zlatan Ibrahimovic en ny, mäktig milstolpe.
En milstolpe som bara Cristiano Ronaldo tidigare mäktat med.

Zlatan Ibrahimovic har kämpat med en del skadebekymmer och när han fick spela från start på söndagen, i bortamötet mot Venezia, så var det hans första match i startelvan sedan mitten av december. Under 2022:s första match, hemma mot Roma, så blev det bara dryga tolv minuters spel för svensken, som då dessutom hann med att missa en straff.

Målskytt direkt

Ibrahimovic hann dock med en viktig och matchavgörande assist under inhoppet, men lämnade ändå med en bitter smak på grund av straffmissen – men i går fick han revansch. Ibrahimovic höll sig påpassligt framme framför mål, och när passningen från lagkamraten Rafael Leao kom så var det bara för stjärnforwarden att peta fram foten och stöta in 1-0.

211201 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates the 1-0 goal during the Serie A match between Genoa and Milan on december 1, 2021 in Genoa. Photo: Image Photo / Bildbyrån

Ibrahimovic var sedan delaktig i uppbyggnaden till Milans 3-0-mål, då han spelade fram Theo Hernandez, som sköt ett skott som stoppades från att gå i mål via en hand, och straffsparken sköts sedan i mål. 3-0 blev också slutresultatet, och Milan tog därmed tre blytunga poäng i Serie A:s toppstrid. Man är nu tvåa i tabellen, en poäng bakom lokalrivalen Inter, som dock har en match färre spelad.

Nådde mäktig milstolpe

För Zlatan Ibrahimovic var det mål nummer åtta i Serie A den här säsongen, på 13 spelade matcher. Det är imponerande siffror för en 40-åring, men än mer imponerande blir det med tanke på att det faktiskt kommit på bara nio starter. Ibrahimovic har haft problem med skador, men bevisar gång på gång att målfarligheten finns där, när han väl får, eller kan, spela från start.

AC Milan’s Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring his side’s opening goal during the Series A soccer match between Roma and AC Milan at Rome’s Olympic stadium, in Rome, Sunday, Oct. 31, 2021. (AP Photo/Gregorio Borgia)

Men målet var även en mäktig milstolpe för svensken. Venezia var nämligen den 80:e klubben som Ibrahimovic gjort mål mot, när man räknar in de fem största ligorna. Den noteringen under 2000-talet har bara Cristiano Ronaldo nått tidigare, så det är med andra ord en exklusiv skara som Ibrahimovic nu tillhör. 

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic avslöjar ENDA svenska idrottaren han blivit glad att träffa: ”Herrejävlar!”

Få våra nyhetsbrev!