Zlatan Ibrahimovic avslöjar ENDA svenska idrottaren han blivit glad att träffa: ”Herrejävlar!”

Det är inte alldeles enkelt att imponera på Zlatan Ibrahimovic.
Enligt honom själv har han bara blivit starstruck av en enda svenska idrottsstjärna.
Det avslöjar han i boken ”Adrenalina”.

För sju år sedan tog sig Dagens Nyheter an den inte helt enkla uppgiften att ranka Sveriges 150 främsta idrottare genom tiderna. Det var tidningens tidigare sportchefer som satte ordningen. Och det blev så klart en subjektiv lista, som många hade åsikter om.

Klassiskt Zlatan-citat

Nummer två på listan, Zlatan Ibrahimovic, hade även han tankar om rankingen. Stjärnan fick kommentera listan och gjorde det på klassiskt Zlatan-vis:
”Tackar, men att komma tvåa är som att komma sist. På den listan är jag 1:a, 2:a, 3:a, 4:a och 5:a, med all respekt för de andra”.

170524 Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic under finalen i Europa League mellan Ajax och Manchester United den 24 maj 2017 i Stockholm. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Kaxigt, så klart. Men också uppenbart ett skämt. Vilket nummer ett på listan fattade.
”Ibra är rolig, han har en skön personlighet och dessutom är han mer välkänd runtom i världen än Ikea, och är mer berömd än vad jag var på min tid”, sa Björn Borg.

Björn Borg, corona
160717 Björn Borg i publiken under singelfinalen under dag 8 av Swedish open den 17 juli 2016 i Båstad. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

Topp 15 på listan såg ut så här:

1) Björn Borg, tennis

2) Zlatan Ibrahimovic, fotboll

3) Jan-Ove Waldner, bordtennis

4) Annika Sörenstam, golf

5) Ingemar Stenmark, alpint

6) Carolina Klüft, friidrott

7) Ingemar Johansson, boxning

8) Gunde Svan, längdskidåkning

9) Peter Forsberg, ishockey

10) Gert Fredriksson, kanot

11) Sixten Jernberg, längdskidor

12) Anja Pärson, alpint

13) Nicklas Lidström, ishockey

14) Gunder Hägg, friidrott

15) Gunnar Nordahl, fotboll

211108 Zlatan Ibrahimovic of the Swedish national football team during a press conference on November 8, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Ibrahimovic blev alltså slagen endast av Björn Borg och i boken ”Adrenalina” skriver fotbollsstjärnan om sitt första möte med tennislegendaren: ”Borg är den enda svenska idrottare som jag har blivit riktigt glad av att få träffa. ”Herrejävlar, det där är ju Borg!”

Få våra nyhetsbrev!