Domarikonen Peter Fröjdfeldt kan göra comeback till fotbollen – för det mest oväntade jobbet

Domarikonen Peter Fröjdfeldt kan göra comeback till fotbollen – för det mest oväntade jobbet

Han är en av de mest meriterade domarna i Sverige.
Nu kan Peter Fröjdfeldt göra oväntad comeback.
Då 56-åringen har blivit erbjuden ett toppjobb.

Han har varit domare i både Champions League och fotbolls-EM. Peter Fröjdfeldt är en av Sveriges främsta fotbollsdomare genom tiderna.

Mot comeback

2008 la han visselpipan och korten på hyllan och lämnade fotbollen helt. Just nu jobbar han för Eskilstuna kommun istället.

Peter Fröjdfeldt, domare
070816 Fotboll, allsvenskan: domare Peter Fröjdfeldt. © Bildbyrån – 55326

Men nu kan 56-åringen göra sensationell återkomst till fotbollen igen. Fröjdfeldt har nämligen blivit erbjuden ett toppjobb, enligt Sportbladet.

Erbjuden jobb

Svenske domarikonen är en av två huvudkandidater till att ta över som domaransvarig i Grekland. Den andra kandidaten är inte heller ett dåligt namn.

Peter Fröjdfeldt, domare
080824 Fotboll, allsvenskan: Peter Fröjdfeldt, domare © Bildbyrån – 62976

Det är nämligen Mark Clattenburg, som varit en världsdomare och dömt Premier League-toppmatcher samt både CL-finalen och EM-final 2016. På fredagen tas ett officiellt beslut om vem som får jobbet.
”Det stämmer att jag fått en förfrågan om att vara ansvarig för domarna i Grekland. Framtiden får utvisa om det blir så eller inte”, bekräftar Fröjdfeldt för kvällstidningen.

Ny domarchef

Grekisk fotboll har varit rejält stökig senaste åren och domarna har varit väldigt utsatta i samband med matcher. För att få kontroll över situationen beslutade Fifa och Uefa redan 2018 att tillsätta en internationell domarkommitté.

En av representanterna i den domarkommittén har varit svensken Leif Lindberg, men hans och de andras kontrakt gick ut i somras. Nu letar Grekland efter nya domarnamn och då kan alltså Peter Fröjdfeldt bli den nya domarchefen.

LÄS MER: TV4-profilen Lasse Granqvists jättesågning av svenska domare: ”Det är INTE okej!”

Få våra nyhetsbrev!