TV4-profilen Lasse Granqvists jättesågning av svenska domare: ”Det är INTE okej!”

.

Svenska fotbollsdomare har varit i fokus senaste tiden.
TV4-profilen Lasse Granqvist går nu till hård attack mot den svenska domarkåren.
– Domarna i allsvenskan håller en alldeles för låg nivå, säger han i podcasten ”Studio Allsvenskan”.

Flera uppmärksammade situationer senaste veckorna i Allsvenskan har väckt en rejäl debatt om standarden på svenska domarkåren. Nu ger sig även TV4 och C More-kommentatorn Lasse Granqvist in i diskussionen.

Granqvist vill införa VAR

Det är framförallt stämplingen av Haris Radetinac Arnor Traustason i toppmötet mellan Djurgården-Malmö FF som fått Granqvist att reagera. Traustason fick lämna matchen på bår efter den fula stämplingen och riskerar att missa resten av säsongen.

Lasse Granqvist, TV4
170703 Cmores kommentator Lasse Granqvist under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Häcken och Hammarby den 3 juli 2017 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

MFF anmälde även situationen till Disciplinnämnden, men ändå friades Radetinac helt från något straff. Inte okej, om man frågar TV4-profilen som nu vill införa VAR i Allsvenskan för att höja domsluten.
– Att fyra domare inte ser stämplingen på Traustason är så klart inte bra och det är för mycket sånt. Det är för många domslut som kommer i fokus. Därför tycker jag att vi ska ha VAR som hjälpmedel för domarna. Det hjälper domarna. Och angående Radetinac… Det är inte okej att Disciplinnämnden inte kan ta och kolla på det ärendet, säger Lasse Granqvist i podcasten ”Studio Allsvenskan”.

Granqvist sågar domarna

Granqvist tycker att det har blivit ett alldeles för stort tomrum sedan Fifa-toppdomaren Jonas Eriksson slutade som domare förra året. Den svenska domarkåren håller alldeles för dålig nivå numera.
– Det är en stor saknad efter honom (Eriksson) i Allsvenskan. Domarna i Allsvenskan håller alldeles för låg nivå. Det finns ingen domare på hans nivå, säger han i podden.
– Mohammed Al-Hakim var på gång, men… Jag tror att han gör allt han kan nu för att få matcher som är relativt lugna. Just nu har vi ingen domare som är i närheten av Fifa-status.

Svenska domare
190714 Domare Kristoffer Karlsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Malmö den 14 juli 2019 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

LÄS MER: Zlatans oväntade utspel i natt: ”Jag vet inte om jag kan fullfölja säsongen ens…”

Foppas fina gest till förlamade Tobias Forsberg – samlar nu ihop NHL-stjärnorna

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);