De fem orden som tystade John Guidettis rejäla ilska i stormötet

John Guidetti hade piskat upp stämningen inför matchen.
Sedan fick svensken smaka på det ordentligt.
När Unitedhjälten Marcus Rashford tystade svensken – två gånger om.

Inför Europa League-semfinalen mellan Celta Vigo och Manchester United hade John Guidetti kastat in en hel del tändvätska. Med citat som ”alla vet att Manchester är blått” och vilken ”katastrof för United att inte ta sig till final” var det rejält uppiskat inför torsdagens drabbning.

Men efter 90 minuter var det istället svensken som blev tystad två gånger om av den stora matchvinnaren Marcus Rashford. Första gången var när engelsmannen prickade in en tjusig frispark till 1-0 och i slutet av matchen kom sedan nästa i form av en tillrättavisning riktad rakt mot Guidetti.

Celta Vigo-svensken var rejält irriterad när Rashford tog så lång tid på sig att kliva av planen vid ett byte. Guidetti konfronterade United-anfallaren med en tydlig ilska. Svaret från motståndaren? Ett finger över munnen i en gest att bara vara tyst och med de enkla fem orden:
– Shhhh, är du domare eller?

Matchen slutade 1-0 och rond 1 till Manchester United. Efter slutsignalen var det mest en frustrerad John Guidetti.
– De skapar målchanser på omställningar. Sedan får de första målet och så stänger Mourinho matchen på ett fantastiskt sätt, han är expert på det där, sa Guidetti till Kanal 9 efter matchen.
– Nu blir det ännu svårare, men ännu roligare när vi förhoppningsvis går vidare.

Nästa vecka väntar returen på Old Trafford.

LÄS MER: Mästerliga frisparken som skickar United ett steg närmare Friends arena.

Se händelsen med Rashford och Guidetti:

Se matchens enda mål här: