Danske lagkaptenens oväntade ilska – går till motattack efter känsliga frågan i VM: ”Det är problemet”

Debatten kring kaptensbindlarna med budskapet ”One Love” är alltjämt ett hett diskussionsämne under fotbolls-VM.
Efter att Fifa förkunnat att de spelare som använder sig av bindeln kommer straffas med ett gult kort backade nationerna från att bära den.
Nu kommer nästa twist – sedan Danmarks lagkapten Simon Kjaer rutit ifrån mot en reporter.

Kontroverserna kring fotbolls-VM i Qatar är som bekant många. De senaste dagarna har präglats av diskussioner och debatter kring den kaptensbindel som sju nationer, däribland Danmark, meddelat att de tänkt använda sig av under mästerskapet. Bindeln – som i dagarna förbjöds av Fifa – är regnbågsfärgad och har budskapet ”One Love”.

Kjaers ilska

Om en nation skulle gå emot regeln riskerar lagkaptenen att tilldelas ett gult kort samma sekund som matchen sparkas igång – och här är känslorna tudelade. Vissa hävdar att ett gult kort är en smal sak i sammanhanget och att lagen ska stå upp emot Fifa och bära bindeln ändå.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Danmark, fotbolls-VM
De danske spillere før gruppekampen i gruppe D mellem Danmark og Tunesien på Education City Stadium i Qatar, tirsdag den 22. november 2022.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Men Danmarks mittback och lagkapten Simon Kjaer har en lite annan syn på saken, och väljer att se till det sportsliga.

LÄS MER: Glenn Strömbergs helsköna passning till kollegan Chris Härenstam i VM – men inser sedan snabbt sitt misstag

Efter tisdagens möte med Tunisien fick dansken en fråga av en reporter om han trots allt inte skulle riskera ett gult kort.
– Tycker du det?
– Jag frågar dig, säger reportern då.
– Nej, jag frågar dig. Tycker du att jag skulle gå in i och riskera att efter fem minuter få ett rött kort? Och åsidosätta fotbollen.

”De ska ställas till svars”

Simon Kjaer anser, som så många andra, att det är Fifa som ska ställas till svars och inte landslagen.
– Absolut, det är ju de som ska ställas till svars. Hur kan vi komma till en situation där det blir en sportslig konsekvens av en armbindel som vi har spelat med förut? Det är där problemet ligger, säger han.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Simon Kjaer, Danmark, fotbolls-VM
Simon Kjær under mediedagen på spillernes hotel i Doha, Qatar, torsdag den 17. november 2022.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

– Jag tror inte det finns något tvivel om vad vår och min hållning är. Vad vi har gjort, hur ni har bevakat det här. Jag tror att vi alla är på samma linje. Men vi kommer inte heller kompromissa med det sportsliga. Det är det jag gör, jag spelar fotboll.

LÄS MER: Svenske tv-profilens tokraseri – sågar VM-stjärnorna längs fotknölarna: ”Spy mig i munnen!”

Kjaer får även frågan om danskarna på något sätt kommer markera mot Fifa.
– Jag tror att det hela tiden sker saker. Men ni såg också presskonferensen här för några dagar sedan. Jag tror vi är på samma sida om vad vi tycker om det också, säger Simon Kjær, och syftar på