Danska ilskan i fotbolls-EM efter besvikelsen i första matchen – ryter nu till mot landsmännen: ”Det är det här ni vill ha”

Danmark åkte på en tung start i fotbolls-EM.
När man bara lyckades få 1-1 i premiärmatchen mot Slovenien.
Efteråt riktas en tydlig dansk ilska efter besvikelsen i första matchen.

Till en början fick danskarna en kanonstart på fotbolls-EM i mötet med Slovenien. Christian Eriksen gjorde 1-0 redan i den 17:e matchminuten och den ledningen stod sig länge.

Danmarks ilska

Men med mindre än en kvart kvar av premiärmatchen lyckades slovenerna kvittera till 1-1 och Danmark lyckades aldrig resa sig efter den smällen. Det blev bara en poäng och en tung inledning på mästerskapet för de rödvita som ändå inledde mot gruppens svagaste motstånd.
– Självklart hade vi helst vinna och det var en match som, om du tittade på all statistik och alla tal, vi ska vinna de flesta gånger, säger danske förbundskaptenen Kasper Hjulmand efteråt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Danmark, fotbolls-EM
240616 Joakim Mæhle of Denmark looks dejected after the UEFA Euro 2024 Football Championship match between Slovenia and Denmark on June 16, 2024 in Stuttgart. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0936

Desto mer irriterad var ytterbacken Victor Kristiansen som blev rejält uppretad på sina danska landsmän. När han mötte pressen efter 1-1-matchen fick han en fråga om varför Danmarks tappade kontroll över matchen när man vi ledning och svarade då ilsket.
– Är förväntningen att vi ska dominera samtliga 90 minuter?, säger dansken enligt Expressen.
– Det är bara de frågorna som ställs, att förväntningarna är att Danmark ska dominera matcherna i 90 minuter. Det är så jag uppfattar dem.

”Det ni vill ha”

Ilskan var tydlig hos Kristiansen som också fick en fråga om de blev nervösa ute på planen, återigen gav han ett irriterat svar.
– Nej, men det är den historien du gärna vill ha. Att det hände något i andra halvlek och då har du skrivit din historia, säger den danske landslagsspelaren.
– Jag tycker att vi kom ut bra i andra halvlek och anföll. Slovenien är också bra. Och som sagt, man kan inte dominera en match i 90 minuter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Danmark, fotbolls-EM
240616 Christian Eriksen of Denmark after the UEFA Euro 2024 Football Championship match between Slovenia and Denmark on June 16, 2024 in Stuttgart. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0936

Här näst väntar guldtippade England i en oerhört viktig match för Danmark om man ska ta sig vidare från gruppspelet i Tyskland.
– Det är klart att vi tappade några poäng här, men vi ska upp med huvudet. Vi är förmodligen en seger från att ta oss vidare i turneringen och det är det vi ska ha i huvudet, säger förbundskapten Hjulmand.

Vad tycker du om Danmarks insats i första EM-matchen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Svenskarna avslöjar vilka som är deras favoriter i fotbolls-EM: ”De har ett bra lag, jag håller lite på dem i smyg”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev