En ung Zlatan Ibrahimovic tar ut sin absoluta drömelva i fotboll och det är det överlägset bästa vi någonsin har sett

Zlatan Ibrahimovic är svensk fotbolls främsta någonsin.
En sådan fantastisk spelarkarriär kommer bli att toppa för kommande svenskproffs.
Och vi glömmer aldrig när en ung Zlatan tog ut sin drömelva av världens bästa fotbollsspelare.

Det går inte att få nog av Zlatan Ibrahimovic och hans stora framgångar som fotbollsspelare. Han är svensk fotbolls främsta någonsin med hela tolv guldbollar och flest mål för det svenska herrlandslaget genom tiderna.

Zlatans karriär

Zlatan har skördat stora framgångar runt om i Europa för några av världens största klubbmärken som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG och Manchester United. Han är en livs levande legendar och allting började hemma i lilla Rosengård.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
240608 Zlatan Ibrahimović during a ceremony to honor his career after the nternational friendly football match between Sweden and Serbia on June 8, 2024 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / JZ0536

Därför var det så fint när ”Ibra” återvände hem igen inför VM 2006. Då var han 24 år gammal och en hyllad stjärnspelare i toppklubben Juventus.
– Det är kul, det är här man har växt upp och det är väldigt speciellt att komma hem, man känner sig alltid välkommen. Man ser hur stor man är och hur mycket det betyder. Det är på denna gård jag spelade det mesta av min fotboll som ungdom. Jag försöker att ge tillbaka så mycket jag kan, berättar Zlatan i en gammal intervju med tidningen Goal.

Otrolig drömelva

Hemma på gården med kompisarna lärde sig Zlatan hur man dribblar och andra färdigheter som skulle ta honom till den absoluta världstoppen i fotboll.
– Jag har alltid försökt leka med boll, att göra det lilla extra. Jag tror man lär sig mest när det gäller teknik just när man jämför sig och tävlar med sina kompisar på planer som den som nu finns här ute. Det blev ofta att man försökte sig på en fint eller något som man sedan tog med sig till klubblaget och försökte göra om i matchsammanhang. Att utnyttja det på bästa sätt. Det har ju blivit en av mina bästa kvaliteter, säger han som ung i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
120611 Fotboll, EM 2012, Ukraina A – Sverige A: Zlatan Ibrahimovic, Sverige jubel 1-0. © Bildbyrån – 54924

Zlatan ger även tips till alla barn och ungdomar som vill nå lika långt som honom. Då säger han viktiga ord som är lika viktiga än i dag, 18 år senare.
– Att tro på sig själv och ha en stark vilja. De ska ha kul när de spelar och inte känna sig tvingade. Även om de får motgångar när de spelar. Jag menar om du är 20 år och inte har blivit proffs så finns det inget som säger att du inte kan bli det när du är 25 år. Jag spelade i ungdomslandslag först från det att jag var 17, många andra var med redan i 13-14-årsåldern. Men det fanns många som var hur stora talanger som helst vid 15, som sedan aldrig kom någonstans. Jag var inte den stora talangen då, utan utvecklades senare. Det jag menar är att man måste fortsätta att kämpa och tro på sig själv.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics oväntade diss mot 7-årige Frans förvånar alla – vägrade lyssna på pappans ord: ”Han trodde inte på mig”

Dessutom får Ibrahimovic ta ut sin absoluta drömelva av fotbollsspelare som var aktiva då, alltså i 2006. Och det är en ruskigt bra startelva som en 24-årig Zlatan bygger ihop med drösvis av stora namn.

Zlatans drömlag:

Gianluigi Buffon

Cafu
Fabio Cannavaro
Gianluca Zambrotta

Clarence Seedorf
Zinedine Zidane
Claude Makélélé
Pavel Nedved

Ronaldinho
Ronaldo
Thierry Henry

Tränare: Fabio Capello

Vad tycker du om Zlatans drömelva? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev