Christian Eriksen bara skrattar åt Jonas Erikssons utspel i SVT-studion: ”Det var ingen överraskning…”

SVT-experten Jonas Eriksson gick hårt en tackling som kunde avslutat Christian Eriksens karriär.
Men det får bara dansken att skratta åt svenskens utspel.
– Det var ingen överraskning, säger Eriksen enligt SportExpressen.

VM-gruppspelsmatchen mellan Danmark och Tunisien slutade mållöst tack vare två bra målvakter för dagen. Men det hettade till redan tidigt när Tunisiens hetlevrade Aissa Laidouni satsade rejält mot Danmarks Christian Eriksen.

Eriksen tacklad

Laidouni flög in med sträckt ben och träffade visserligen bollen, men det var en våldsam satsning mot dansken. Och det väckte starka reaktioner i SVT-studion.
– Det där är så hårfint. En decimeter åt sidan och Christian Eriksens karriär kan vara över, sa SVT-experten och tidigare stjärndomaren Jonas Eriksson i ett utspel och fick medhåll av sin expertkollega.
– Jag tycker att det var dumdristigt av honom, även om han träffar bollen. Annars hade nog Eriksen gått ut skadad för resten av VM. Jag gillar spelare som satsar, men det här var too much, säger Nilla Fischer i studion.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonas Eriksson, SVT
221022 Domare Jonas Eriksson under fotbollsmatchen i För livet cupen mot ALS mellan Malmölirare och Vilirare-ÖST den 22 oktober 2022 i Malmö. Foto: Mats Javerud / BILDBYRÅN / COP Cop 284 / MJ0019

Men Eriksen upplevde inte alls tacklingen på samma sätt och kunde bara skratta åt de hårda orden i SVT-studion efter matchen.
– Han skulle ha fått rött kort! Haha, nej, jag bara skojar. Det var ingen överraskning att han skulle komma flygande. Vi visste att de skulle spela med mycket intensitet och vi var för långsamma och tröga i första halvlek för att hålla oss borta från de där situationerna, erkänner Eriksen enligt SportExpressen.

LÄS MER: Danske lagkaptenens oväntade ilska – går till motattack efter känsliga frågan i VM: ”Det är problemet”

”Jag skrattade”

Danske VM-stjärnan hade även ett leende på läpparna direkt efter tacklingen, vilket tv-kamerorna fångade upp.
– Ja, jag skrattade till där. Tunisierna är mycket emotionella. Det är inte varje dag man jublar över en tackling som han gjorde, det är något man gjorde i England för en massa år sedan, säger han efter matchen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Christian Eriksen, fotbolls-VM
221122 Christian Eriksen of Denmark after the FIFA World Cup 2022 football match between Denmark and Tunisia on November 22, 2022 in Doha. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0382

Även Laidouni tar ganska lätt på sin tackling men vill framhäva att den var viktig för Tunisien för att få energi i matchen. Men han försökte inte skada Eriksen på något sätt.
– Jag har ingenting emot Eriksen eller någon i det danska laget. De är ett mycket bra lag och jag önskar dem all lycka på VM, säger han enligt kvällstidningen.

Vad tycker du om tacklingen på Christian Eriksen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Svenske tv-profilens tokraseri – sågar VM-stjärnorna längs fotknölarna: ”Spy mig i munnen!”