Buffons sköna löfte – som kunde avslutat karriären: ”Vi gör alla dumma saker”

Gianluigi Buffon har haft en lång och framgångsrik karriär.
Den kunde dock fått ett abrupt slut efter ett löfte till klubbpresidenten Agnelli.
– Han sade att det bara var att glömma, säger Buffon till Sky Sport Italia.

Gianluigi Buffon har en av fotbollsvärldens längsta karriärer på absolut toppnivå. Italienaren gjorde Serie A-debut redan som 17-åring för Parma och har sedan dess vaktat kassen i den italienska högstaligan i över två decennium.

I dag har veteranen hunnit bli 39 år gammal, men har fortfarande inga planer på att lägga handskarna på hyllan. Dock kunde ett löfte till Juventus klubbpresident Andrea Agnelli ha lett till att hans karriär fått ett abrupt slut.

Buffon lovade nämligen presidenten att han skulle sätta punkt för karriären om han lyckades hålla nollan i ett dubbelmöte mot Barcelona. En bedrift han lyckades med i kvartsfinalmötet i årets Champions League.

För efter att Juve vunnit första mötet mot spanjorerna med 3-0 slutade returen mållös och Buffon skulle bli tvungen att sätta punkt för en lång och framgångsrik karriär. Eller?

Nej, president Agnelli kunde bara inte släppa sin stjärnmålvakt efter hans makalösa prestation.
– Jag pratade med Agnelli efteråt. Han hade att vi alla säger dumma saker i livet och att en pension från fotbollen bara var att glömma, säger Buffon till Sky Sport Italia.

Det är svårt att klandra Agnelli för beslutet. För faktum är att bara en dåre skulle släppa en målvakt i den form som Buffon varit i på sistone. Fråga bara Lionel Messi. Den argentinske världsstjärnan har faktiskt aldrig gjort mål på italienaren i en tävlingsmatch. En svit som förlängdes i och med Barcelonas bittra Champions League-uttåg.
– Att hålla nollan mot Barcelona var väldigt skönt. Särskilt eftersom alla i laget gjorde en så fin insats tillsammans och verkligen förtjänade segern, säger Buffon till Sky Sport Italia.

LÄS MER: Buffons galna ”löfte” – så kan han ta farväl av världsfotbollen