Buffons galna ”löfte” – så kan han ta farväl till världsfotbollen

Gianluigi Buffon har under flera decennier varit en av världens bästa målvakter. Nu börjar italienaren se slutet på sin karriär. Då kan han komma att bjuda på något alldeles extra.

Gianluigi Buffon har haft en lång och framgångsrik karriär. 39-åringen är för närvarande lagkapten för både de italienska ligaledarna Juventus och det italienska landslaget. Veteranen är ett levande bevis på att målvakter kan ha en lång karriär på den högsta nivån då han trots sin höga ålder fortsatt klassas som en av världens absolut bästa.

Ett minne som lyser extra starkt från italienarens långa karriär är VM-guldet 2006. Då Buffon vaktade kassen under hela turneringen, inklusive den omtalade finalen mot Frankrike. För det supportrarna runt om i världen tar med sig från den matchen är inte Italiens seger i straffläggningen. Utan vad som skedde strax före, i den mållösa förlängningen.

I karriärens sista match stod legendaren Zinedine Zidane för en händelse som det kommer att pratas om för alltid. Fransmannen fick rött kort efter att ha sänkt italienaren Marco Materazzi rakt över bröstkorgen. En händelse Buffon givetvis minns, och oväntat nog hoppas efterhärma.

I en intervju med Sky Italia säger Buffon att han siktar på att avsluta karriären med ett ögonblick som folk kommer att minnas för alltid. Och relaterar då till Zidanes välkända skalle.
– Hur jag kommer att avsluta min karriär? Kanske gör jag som Zidane och skallar någon mitt på planen, säger han till Sky.

Enligt Sky är Buffon dock tydlig med att han ännu har många matcher kvar att spela innan han lägger handskarna på hyllan. Det finns alltså gott om tid att spekulera i vad italienaren kan bjuda på för spektakel när han väljer att sätta punkt för karriären.

LÄS MER: Här visar Buffon återigen varför han är älskad av alla