Bosse Petersson lämnade tv-rutan och försvann ut i skogen – här är fotbollsprofilens nya liv i dag

Bosse Petersson lämnade tv-rutan och försvann ut i skogen – här är fotbollsprofilens nya liv i dag

Fotbollen har följt honom genom hela livet.
Men nu lever förre tv-profilen Bosse Petersson ett helt annat liv ute i skogen.
– Jag har upplevt mycket i mitt liv men det här är något helt annat, säger han till SportExpressen.

Under många, många år var Bosse Petersson en given expert i Viasats tv-sändningar. Den förre tränarprofilen levererade vassa åsikter varje vecka i samband med både Premier League- och Champions League-matcher.

Lämnade Viasat

Fotbollen har alltid varit Peterssons stora passion i livet. Han spelade själv för både Djurgården och AIK, sedan har han även tränat AIK, Djurgården, Brommapojkarna, Västerås, Enköping och många, många fler klubbar.

Bosse Petersson, Viasat
130808 Fotboll, Europa League, kval, Malmö FF – Swansea: Bo Petersson, TV-kommentator, Viasat © Bildbyrån – 64376 – Foto: Lennart Månsson/BILDBYRÅN

Men 2017 fick han lämna tv-rutan och jobbet som expert på Viasat. Även om veteranen gärna ville fortsätta så fick han inget förlängt avtal av tv-bolaget.

Bosses nya liv

Sedan dess har det varit tyst kring Petersson. Nu berättar 73-åringen om sitt nya liv där han flytt ut i skogen på grund av coronaviruset.
– Jag har varit med och upplevt olika sjukdomar och virus tidigare i mitt liv men det här är något helt annat. Och med bilder som ni kablar ut där man ser folk i behov av respiratorer så har det verkligen skakat om mig. Jag bor mitt ute i skogen i Sörmland och har följt riktlinjerna och hållit avstånd men det har påverkat mig ordentligt. Jag hoppas att de får fram ett vaccin men det lär dröja, säger han till SportExpressen.

Bosse Petersson, Viasat
Bosse Petersson, tv-profil. FOTO: Instagram.

Just nu har han inga tv-uppdrag och självklart saknar han fotbollen väldigt mycket. Sporten som varit med honom genom hela livet.
– Jättemycket. Det jag saknar mest är matchsituationer och alla inramningar runtomkring. Att studera hur tränarna agerar, säger han till kvällstidningen.

Om nya jobbet

Den enda kontakten han har med fotbollen i dag är genom sitt stora hjärteprojekt ViLirare. En organisation han var med och startade upp redan 2014.

Senaste åren har Bosse Petersson varit väldigt aktiv för organisationen som är skapad för att lyfta fram det goda inom fotboll. Även förre Viasat-kollegan Niklas Holmgren är inblandad i ViLirare. 
– ViLirare har etablerat sig nu med över 600 medlemmar. Vi delar ut pris till individer som utmärker sig på ett bra sätt inom sporten. Så det är det jag ägnar min tid åt. Det är jätteviktigt, det gäller att lyfta de som gör bra ifrån sig, berättar han i intervjun.

LÄS MER: Förre PL-stjärnans totalt oväntade hån mot Liverpool – efter att ha blivit krossade av City: ”Med tanke på att…”

Få våra nyhetsbrev!