Henrik Larsson om den stora sorgen – och okända kampen: ”Då mådde jag inte bra”

Henrik Larssons bror gick bort i en överdos.
Nu berättar ”Henke” om kampen mot psykisk ohälsa.
– Jag mådde inte bra, säger han.

Henrik Larsson är en av våra absolut största. Under fotbollskarriären så vräkte han in mål i klubbar som Feyenoord, Celtic, Barcelona och Manchester United.

”Mådde inte så bra”

Under karriären var han dessutom en hyllad och fruktad målgörare i det svenska landslaget. ”Henke” la skorna på hyllan 2007, men åren efter att karriären tagit slut blev blytunga.

190819 Helsingborgs tränare Henrik Larsson inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och IFK Göteborg den 19 augusti 2019 i Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

2009 dog Henrik Larssons bror i en överdos, någonting han nu avslöjar att han hade svårt att hantera.

– Jag hade en period när jag inte mådde särskilt bra, för jag hade många frågor. Min fru (Magdalena) sade till mig att jag var tvungen att prata med någon för att räta ut frågetecken, säger Henke Larsson i podcasten Lockdown Tactics, enligt Aftonbladet.

Träffade psykolog

Larsson berättar att han började träffa en psykolog, någonting som hjälpte.

– Jag tycker att det är viktigt och bra att många pratar om de här sakerna. För det är ingenting att skämmas över, det är viktigt att dela med sig. Du får gråta, för då känner du dig lättad efter att du fått säga det du behövt, säger han.

Henrik Larsson, Celtic
190616 Henrik Larsson intervjuas av media efter att han presenterats som ny tränare under en presskonferens med Helsingborg den 16 juni 2019 i Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35635

Henrik Larsson har tidigare berättat om hur mycket han saknar sin bror, bland annat i podcasten ”Nemo möter en vän”.

– När jag hör en låt, när jag ser någonting eller när jag bara tittar ut på gräsmattan framför vårt hus där vi spelade fotboll en midsommar. Jag ser hur han och min bästa kompis lillebror går iväg. Det är ett fint minne, ett härligt minne. Då var han nykter, sa han då.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!